Marmara'da batan gemi bulundu

Marmara Denizi'nde bugün batan gemi 51 metre derinlikte bulundu. Gemiye dalış yapılması için hazırlıklar başladı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da batan gemi bulundu

Marmara Denizi, dün gece saatlerinde bir denizcilik faciasına tanıklık etti. Bursa'dan Marmara Adası'ndan yük alarak Gemlik'e doğru yola çıkan 69 metre uzunluğundaki Batuhan A isimli kuru yük gemisi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battı. Geminin içinde bulunan 6 mürettebat için sabah saatlerinde bir kurtarma operasyonu başlatıldı.

KURTARMA OPERASYONLARI VE ENGELLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgeye intikal eden kurtarma botları ile arama çalışmaları sürdürülüyor. Ancak, olumsuz hava şartları nedeniyle bir helikopter olay yerine kalkış yapamadı. Şu ana kadar yapılan aramalarda, içi boş bir can salı dışında bir bulguya rastlanmadı.

GEMİNİN YERİ VE GELECEK ADIMLAR

Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ekipleri, Batuhan A gemisinin 51 metre derinlikte olduğunu ve deniz tabanında yattığını tespit etti. Bakanlık, gemiye dalış yapılacağını ve arama kurtarma faaliyetlerinin hem denizden hem de havadan devam ettiğini açıkladı.

KAYIP MÜRETTEBAT VE TOPLUMSAL DUYARLILIK

Gemi mürettebatının isimleri de kamuoyu ile paylaşıldı. Kaptan Hasan Mehmet Uyanık, başmühendis Murat Çalışkan, usta gemici Murat Altıntaş, aşçı Zeynep Kılınç, makine stajyeri Ahmet Atav ve yağcı Doğuşcan Yaylak'ın kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR VE UMUTLU BEKLEYİŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya ilişkin açıklamalarda bulunarak, arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve mürettebata ulaşma umudunun devam ettiğini belirtti.

Yorumlar