Başkan Kocaoğlu: 10 yıldır ayrım yapmadan insan odaklı çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek Foça Bağarası Kültürevi’nin temeli, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: 10 yıldır ayrım yapmadan insan odaklı çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek Foça Bağarası Kültürevi’nin temeli, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Kocaoğlu, “Burası Anadolu. İnsanlık tarihinin bütün serüvenleri burada yaşandı. 33 farklı medeniyet, farklı inançlar, farklı milletler yaşadı. Hepsi hercümerç oldu, Anadolu insanını oluşturdu. 10 yıldır hiçbir ayrım yapmadan sadece insan odaklı çalışıyoruz.” dedi.

Kocaoğlu, konuşmasında ayrıca yerel bir gazetede, “Sudan bahane” başlığıyla yayımlanan haberle İzmir Belediyesi’nin Göztepe Stadı’nın yapılmasını engellemek üzere burada jeotermal kazı izni verdiği yönündeki iddiayı eleştirdi. Jeotermal için sondaj izni yetkisinin İl Özel İdaresi’nde olduğunu belirterek, “Altı tane ruhsat için izin vermişler. Hem ruhsatı veriyorlar hem de ondan sonra ‘mış’ gibi yapıyorlar, karşıya geçiyorlar.” şeklinde konuştu.

VALİ TOPRAK’A ‘TRAFİK POLİSİ’ ÇAĞRISI

İzmir’deki trafik problemine ilişkin görüşlerini de tekrarlayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak, göreve başladığı zaman, 'Trafik problemiyle ilgili bir koordinasyon toplantısı yapın, konuşalım.' dedik, hâlâ yapılacak. İzmir’de trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polisi gören var mı? Trafik polisi görev yapıyor mu? İkinci sıra, üçüncü sıra parklara bizim müdahale yetkimiz yok. Bu konuda görev yapacak kurumlar, Emniyet Müdürü’ne ve Sayın Vali’ye bağlı. Sayın Emniyet Müdürü ve Sayın Vali’yi, trafik polislerine görev yaptırmaya çağırıyorum. Trafiği tıkayarak, otopark eksik diyerek seçime kadar İzmirli hemşehrilerimize sıkıntı yaşatmanın hiçbir anlamı yok.” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise Kocaoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Çiftçiye yönelik, gençlere yönelik çok önemli projeler yaptıklarını belirterek, bunları hayata geçirirken tek dayanak noktalarının, “İşimiz Foça, gücümüz İzmir” sloganı olduğunu söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay ve Alevi Kültür Dernekleri Bağarası Şubesi Başkanı Munzur Küçük de kültürevinin yapımına katkılarından dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu ve Başkan Gökhan Demirağ’a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar