Başkan Dündar, çarşı esnafını ziyaret etti

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Dündar, çarşı esnafını ziyaret etti

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Dündar’a çarşı ziyaretinde Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu’nun yanı sıra, Osmangazi Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden Bosna Hersek Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar eşlik etti.

    Bakırcılar Çarşısı'ndan başladığı gezisinde Osmangazi Belediyesi’nin çarşı içerisinde yapmış olduğu hizmetleri inceleyen Dündar, Ertaş ve Bakırcılar Çarşısı'nın yer aldığı Ulu Çarşı'da gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının ardından, buraların otantik görünümlü modern birer AVM’ye dönüştüğünü söyledi.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin, Bursa’nın hayati önem taşıyan noktalarından biri olduğunu söyleyen Dündar, “Çarşılarımız, Osmanlı'dan günümüze Bursa ekonomisinin kalbinin attığı yer olma özelliğini sürdürüyor. Bizler de esnafımızla birlikte hareket edip, tarih mirasın yaşatılması adına pek çok çalışma yürütüyoruz. 2 yılı aşkın süren çalışmaların ardından yenilenen Bakırcılar ve Ertaş’ın ardından Ulu Cami Caddesi Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni kapsayan ‘Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplama’ projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Ulu Cami Caddesi’ni, Ulu Cami’den Cumhuriyet Caddesi’ne kadar olan kısımda zemin yenilenmesi, cephe giydirmesi ve üst örtünün tarihi aksa uygun şekilde yenilenmesi gerçekleştirilecek. Cephelerde, daha önce restorasyonu yapılmış olan Ertaş Çarşısı ile aynı formlar kullanılarak bir bütünlük sağlanmış olacak. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin gezdiği çarşımızı, Bursa’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız.” diye konuştu.

    BESOB Başkanı Arif Tak, Osmangazi gerçekleştirdiği restorasyon ve yenileme çalışmaları ile çarşı ve hanlar bölgesinin yepyeni bir kimliğe kavuştuğunu, Bursa’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

    Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu da, tarihi kimliğini gün yüzüne çıkartan restorasyon ve yenileme çalışmalarının, çarşıya yeni bir kimlik kazandırdığını, bölgede ticaretin yeniden canlanmasına büyük katkı sağladığını belirtti. CİHAN

Yorumlar