Başbakan'ın Villalarında Belediye İşçileri Çalıştı Mı?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 'Çatalca da Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürüne ait olduğu iddia edilen yaklaşık 55 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen villaların inşatlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi taşero

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Villalarında Belediye İşçileri Çalıştı Mı?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 'Çatalca da Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürüne ait olduğu iddia edilen yaklaşık 55 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen villaların inşatlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi taşeron işçilerinin çalıştırıldıkları iddiası doğru mudur?' diye sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergesinde şu soruları sordu; 'Çatalca da Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürüne ait olduğu iddia edilen yaklaşık 55 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen villaların inşatlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi taşeron işçilerinin çalıştırıldıkları iddiası doğru mudur?

-Tuğlaların TOKİ'den, taşların ve seramiklerin KİPTAŞ'tan bedelsiz temin edildikleri iddiası doğrumudur?

-Peyzaj düzenlemelerinin İBB'nin imkânlarıyla yapıldığı iddiası doğrumudur?

-En kaliteli ve pahalı çimlerin İBB tarafından bedelsiz temin edildikleri, iddiası doğrumudur?

-Villaların inşa edildikleri alana dikilen ağaçların bile devlet bütçesinden karşılandıkları iddiası doğrumudur?

-İmar, tapu, proje ile ilgili sorunların Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla aşıldığı ve çözüldüğü iddiası doğrumudur?

-Villaların yapımında İBB, TOKİ, KİPTAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Bakanlığı devlet görevlilerinin çalıştırıldıkları iddiası doğrumudur?

-Basın aracılığıyla 3. Havalimanın, 3. Köprünün ve Kanal İstanbul projelerinin yerlerinin Çatalca olarak açıklanarak, pek çok kişinin Çatalca'dan arsa almaya yönlendirildiği ve böylece Çatalca'daki arazilerin fiyatlarının artmalarının sağlandığı iddiası doğru mudur?

-Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı projeleri açıklanmadan önce el altından Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınındaki kişilerce Çatalca'da araziler satın alındığı iddiası doğru mudur?

-Aslında, Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı projelerinin önceden tasarlanmış birer yandaş zenginleştirme araçları oldukları iddiası doğru mudur?"

Yorumlar