Başbakan Yıldırım KKTC'de

- Yıldırım, KKTC Başbakanı Özgürgün ile bir araya geldi - Başbakan Yıldırım: "Müzakere meselesinde nihayet lastik patladı yani. Baştan beri burada bir güven problemi olduğu bilinen bir gerçekti, ancak özellikle Türk tarafı yapıcı, işi bozan taraf değil, sonuna kadar çözüm iradesine sahip olan taraf olarak gerekli çabayı, fedakarlığı gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım KKTC'de

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, "Müzakere meselesinde nihayet lastik patladı yani. Baştan beri burada bir güven problemi olduğu bilinen bir gerçekti, ancak özellikle Türk tarafı yapıcı, işi bozan taraf değil, sonuna kadar çözüm iradesine sahip olan taraf olarak gerekli çabayı, fedakarlığı gösterdi." dedi.

Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi.

KKTC Başbakanlık binasındaki basına kapalı görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Görüşme öncesi konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye-Kıbrıs ilişkilerinde bakan olduğu dönemden bu yana "Türkiye'de ne varsa KKTC'de de o olacak" prensibinin olduğunu, bunu halen devam ettirdiğini söyledi.

Binali Yıldırım, Türkiye'nin her yaptığı hamlede, çalışmada KKTC'yi de eş zamanlı olarak düşündüğünü ve bunun gereğini yaptığını, bu durumun yıllardan beri sürdüğünü belirtti.

Kıbrıs müzakerelerine işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Müzakere meselesinde nihayet lastik patladı yani. Baştan beri burada bir güven problemi olduğu bilinen bir gerçekti, ancak özellikle Türk tarafı yapıcı, işi bozan taraf değil, sonuna kadar çözüm iradesine sahip olan taraf olarak gerekli çabayı, fedakarlığı gösterdi. Biz de sizin bu gayretlerinize doğrusu destek olduk, sizi takdirle karşıladık. Geldiğimiz noktada 10 Şubat'ta alınan karar, 1950 Enosis'in okullarda okutulması, esasında Rum tarafının zihinsel olarak böyle bir çözüme hazır olmadığını açık ve net şekilde ortaya koymuş oldu. Birçok kişinin bildiği ama 'Ben bozan taraf olmayayım' diye suskun kaldığı mesele su yüzüne çıkmış oldu. Şartlar ne olursa KKTC çözümsüz, çaresiz değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoluna devam edecektir. Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türk'ünün haklı davasında yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir."

Görüşmenin ardından KKTC Başbakanı Özgürgün, Başbakan Yıldırım onuruna Merit Otel'de akşam yemeği verdi.

Yorumlar