Başbakan Yıldırım, El Bab'la ilgili iddiaları doğruladı

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinden DEAŞ'ı kuşattığı yönündeki iddiaları doğrulayan açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, El Bab'la ilgili iddiaları doğruladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Başbakan Binali Yıldırım, uluslararası haber ajansı AFP'nin önceki gün geçtiği "Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinden DEAŞ'ı kuşattığı" yönündeki iddiaları doğruladı. Başbakan Yıldırım, rejim güçlerinin El Bab'ın güneyinden kuzeye doğru ilerlediğini söyledi. 

Başbakan Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Şuanda kasaba her taraftan kuşatılmış durumda. Hatta kasabanın dış mahallelerinde kontrol altına alınmış vaziyette. Dün akşam (önceki akşam) başlayan harekatta, maalesef yapılan itihar saldırısı sonucu, 2 askerimiz şehit olmuş, yaralı olan askerlerimiz var. Onların tedavisi yapılıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehrin etrafındaki stratejik hedefler ele geçirilmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir. Güneyde rejime ait unsurların kuzeye doğru hareketlendiği doğrudur. Gerek koalisyon gerek Türk hava kuvvetleri, gerek Rusya ile yapılan koordinasyon sonucu herhangi bir tatsız olayın yaşanmaması, bir çatışma olmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır.

İLERLEME DEVAM EDİYOR

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169'uncu gününde, TSK ve ÖSO unsurları, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta, Halep iline bağlı Bab ilçe merkezinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik baskısını artırdı. DEAŞ hedeflerinin imhasının sürdüğü harekatta, Vatan Hastanesi'nin bulunduğu merkeze hakim Şeyh Akil ile diğer bazı tepeler DEAŞ'tan kurtarıldı. 

ÖSO güçleri tepelik alanlardan merkezin içine doğru hamle yaparak batı yakasındaki Mantıka Garbiyya, Villalar ve Cebel Akil mahallelerinde teröristlerle şiddetli çatışmalara girdi.

Çatışmalar devam ederken, DEAŞ bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor. Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki ilerlemelerle TSK ve ÖSO, Bab merkezini kuzey, batı ve doğudan kuşatmış durumda. TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. 

Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

ESAD ORDUSU DA İLERLİYOR

Esad rejiminin El Bab'a ilerleyişi de sürüyor. Bab'ın güneyine yerleşen rejim güçleri son 5 günde 3 kilometre ilerleyerek merkezin 3,3 kilometre yakınına sokuldu. Rejim güçlerinin önündeki ilk hedef, Bab'ın en büyük beldesi olan Tadif. Esad ordusunun ilerleyişi sırasında Rus uçakları da DEAŞ hedeflerini vuruyor. 

İBRAHİM KALIN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Birliklerimiz El Bab'ın merkezine girdi. Esad güçleri ile karşılaşmamak için Rusya ile görüşüyoruz" dedi. Katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "DAEŞ'e karşı gerçek mücadele veren ülkelerin başında geliyoruz. ABD, PYD'ye destek vermemeli. Somut planı ortaya koyduk. Artık El Bab'ta güçler şehrin içinde. Birbirini tamamlayan bir plandan bahsedebiliriz. Birliklerimiz El Bab'ın merkezine girdi. Esad güçleri ile karşılaşmamak için Rusya ile görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar