Başbakan Yıldırım: Çatıları yerle bir oldu

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Yıldırım, muhalefetin çatı aday çalışmalarından sonuç alamamasına ilişkin "Kurmaya çalıştıkları çatı, daha çakılmadan çatırdadı, yerle bir oldu" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Çatıları yerle bir oldu

Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmir İl Kongresi'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, 15 yıldır İzmir'i hiç ihmal etmediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde İzmir'e çok büyük eserler kazandırdık" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"81 milyonu kardeş bildik, kucaklaştık. Yolları böldük, hayatları ve milleti birleştirdik. Şunu herkes iyi bilsin; yolları böleriz ama milleti böldürmeyiz.

"Bu planları boza boza bugünlere geldik"

Bizi yıldırmaya, irademizi teslim almaya çalıştılar. Ama Allah'ın yardımıyla bunları boza boza bugünlere geldik. Bugünlerde de kukla bir yapıyla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Kurmaya çalıştıkları çatı, daha çakılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Bunların derdi Türkiye'nin geleceği değil, Recep Tayyip Erdoğan.

24 Haziran'da hak ettikleri cevabı verecek misiniz? Hiçbir kumpas bu milletin bileğini bükemez.

AK Parti olarak girdiğimiz her seçimden alnımızın akıyla çıktık. AK Parti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan, tüm seçimlerden galibiyetle çıkarken sen ne yapıyordun Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu'nda yenilgi alışkanlık yaptı, bağımlılık yaptı. Kılıçdaroğlu'na aday ol diyoruz aday olmuyor. Şimdi aday arıyor... Nereden gelecek, uzaydan mı gelecek aday? CHP'den aday çıkmıyor mu?

"Çatı çöktü, hep birlikte altında kaldınız"

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla kurmaya çalıştığınız o çatı da çöktü altında hep birlikte kaldınız.

Şimdi CHP'den istifa edip giden vekiller var. İzmirliler size soruyorum, bu sizin iradenizi gasp edenler size bunu sordu mu? Siz bunun cevabını vereceksiniz buna yürekten inanıyorum. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, vekillerin önemi yoksa, onları seçen milletin de mi önemi yok?

"Yağma yok, 15 yıllık birikimi alçaklara teslim etmeyeceğiz"

15 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye ayar vermeye çalışanların kendi ayarları bozulacak. 24 Haziran'daki seçimle birlikte şer planları yıkılacak, Türkiye, bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecek.

Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok."

Yorumlar