Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Yeryüzünü savaşlarla yakıp yıkan karanlık sineler, merhameti avuçlayıp dünyanın dört bir yanına ulaştıran kutlu gönüller karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdur"dedi.Başbakan Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Yeryüzünü savaşlarla yakıp yıkan karanlık sineler, merhameti avuçlayıp dünyanın dört bir yanına ulaştıran kutlu gönüller karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdur"dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Çavuşoğlu yayınladığı mesajda, "İnanç dünyamızda müstesna bir yeri olan Mübarek Kurban Bayramı’nın manevi iklimine kavuşmanın mutluluğunu milletimizle ve tüm İslam alemi ile paylaşmaktayız. Yüce Kitabımızda “Onların ne etleri ne de kanları Allah´a ulaşır; fakat O´na sadece sizin takvânız ulaşır” şeklinde anlatılan bu muhteviyatı büyük bir hassasiyetle değerlendirmekte fayda vardır. Hz. İbrahim’in sadakati, Hz. İsmail’in teslimiyeti olan Kurban, Allah’ın verdiği malı Allah yolunda paylaşırken, nefsi, kini, nefreti ve isyanı toprağa gömmeyi de ihtiva eder. Katıksız bir merhamet iklimi olan Kurban, kalbi her türlü kötülükten temizlemek için bulunmaz bir fırsat sunmaktadır. Bugün dünyanın dört bir yanında zulüm altında inleyen insanlığın tek çaresi, merhamet, sevgi ve kardeşlik iklimini hakim kılmaktır. Tarihi boyunca gördüğü her mahzun gönlü teselli etmek için çabalamış olan aziz milletimiz; bayramın ruhuna uygun biçimde mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimize el uzatarak tüm dünyaya insanlık dersi vermeyi sürdürmektedir. Gönül medeniyetimizin mimarlarından Hz. Mevlânâ’nın dediği gibi, “Bütün âlem, bütün insanlar bir beden gibidir.” Bizler bu bedenin hiçbir parçasını bir diğerine tercih etmeyen bir anlayışla, çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerimizin katkısı ile Haiti’den Yemen’e, Suriye’den Somali’ye, Arakan’dan Pakistan’a, Sırbistan’dan Filistin’e dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve mağdur halklara yardım elini uzatmayı sürdürüyoruz. Yeryüzünü savaşlarla yakıp yıkan karanlık sineler, merhameti avuçlayıp dünyanın dört bir yanına ulaştıran kutlu gönüller karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdur. Güzel ülkemizin gönlü geniş insanlarının bu cömertliği ile ne kadar iftihar etsek az kalacaktır.

Çocukları, yaşlıları, hastaları, yetimleri ve öksüzleri bilhassa gözeteceğimiz Kurban Bayramı vesilesiyle Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. En samimi duygularla, bu güzel günlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi.

Yorumlar