Başbakan: AB'nin teröre tavrı bizi rahatsız ediyor

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. AB zirvesini değerlendiren Yıldırım, "Türkiye'nin FETÖ, PKK, YPG ve her türlü terör örgütlerine verdiği mücadele ilişkilerimiz önüne engel olarak gösterilmesi bizi rahatsız ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: AB'nin teröre tavrı bizi rahatsız ediyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacağı duyurulan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na Yıldırım başkanlık ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Casim Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın grup konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti dimdik ayakta

Bu sene içinde Şırnak, Hakkari ve Artvin'i de doğalgaz ile buluşturuyoruz. Böylece doğalgaz gitmeyen ilimiz kalmamış olacak.

Geçen hafta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun günüydü. Daha yeşil bir Türkiye'yi nasıl inşa ederiz temasıyla bir kampanya yapıldı. 23 milyon aileye Cumhurbaşkanımız içinde bir karaçam tohumunun da bulunduğu mektup gönderdi.

AK Parti teşkilatında metal yorgunluğu filan yok, dimdik ayakta, heyecan dorukta.

Avrupa Birliği karnesi yalpalama ve kırıklarla dolu

Dün de sayın Cumhurbaşkanımız, AB Komisyonu Başkanı, AB Konseyi Başkanı ve birliğin dönem başkanı Bulgaristan Başbakanı ile bir toplantıda bir araya geldi. Bu toplantıda gündemdeki bütün konular enine boyuna ele alındı.

Avrupa Birliği ile yaşanan tıkanıklıklar Varna'da bir kez daha masaya kondu ve muhataplarımıza açık bir şekilde dile getirildi. Avrupa Birliği karnesi yalpalama ve kırıklarla doludur. Yunanistan ile birlikte başlayan üyelik sürecimiz bilinçli bir şekilde ayrıştırılmıştır.

Avrupa Birliği'nin Türkiye konusundaki kararı nedir?

Tam üyelik için 35 fasıldan 16'sı açılmış 14 fasıl ise bloke altında. Bu arada Suriye ve Irak'ta başlayan iç karışıklık nedeni ile bir mülteci akını başlamış ve AB ile Türkiye arasında bir anlaşma imzalandı. Vize serbestisi ve geri kabulü içeren bir anlaşmaydı. Haziran ayında bu serbestlik sağlanacaktı.

Türkiye, Avrupa Birliği'ne olan bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir ve arkasındadır. Tam üyelik perspektifimizi muhafaza ediyoruz. Burada sorulması gereken soru; Avrupa Birliği'nin Türkiye konusundaki kararı nedir? Avrupa, yeni bir vizyonla, genişleme vizyonuyla, kucaklayıcı bir vizyonla yoluna devam mı edecek, yoksa kendi içine kapanarak bir yol mu yürüyecek?

Türkiye'yi rahatsız ediyor

Türkiye'nin FETÖ, PKK, YPG ve her türlü terör örgütlerine verdiği mücadele ilişkilerimiz önüne engel olarak gösterilmesi bizi rahatsız ediyor.

Buradan bir kez daha Avrupa’ya sesleniyorum Türkiye bütün yükümlülüklerini yerine getirdi. Burada sorulması gereken soru AB’nin Türkiye kararı nedir.

Yorumlar