Başakşehir’de iftara sıcak yemek, sahura kumanya

Başakşehir, Ramazan ayında pek çok etkinliğe sahne olacak. Belediye; iftarda sıcak yemek, sahurda kumanya dağıtacak.Ramazan etkinlikleri Bahçeşehir ve Sular Vadisi’nde yapılacak. lk iftar sofrası, 28 Haziran Cumartesi günü Kayabaşı Kiptaş...

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir’de iftara sıcak yemek, sahura kumanya

Başakşehir, Ramazan ayında pek çok etkinliğe sahne olacak. Belediye; iftarda sıcak yemek, sahurda kumanya dağıtacak.

Ramazan etkinlikleri Bahçeşehir ve Sular Vadisi’nde yapılacak. lk iftar sofrası, 28 Haziran Cumartesi günü Kayabaşı Kiptaş Konutları’nda kurulacak. Ramazan ayında 13 mahallede 20 iftar verilecek.

Mübarek ayda mahallelerde cami programlarına yer verilecek. Programlara Ömer Döngeloğlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ali Rıza Temel, Ramazan Kayan gibi ilahiyatçılar katılacak.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ramazan ayı için yapılan çalışmaları anlattı, cami programlarının önemine değindi ve “Camilerimiz, aslında sadece 5 vakit namazın kılındığı yerler değil. Bu kutsal mekânlar, aynı zamanda toplumun tüm kesimiyle birlik ve beraberliğin simgesidir. Vatandaşlarımızın ibadethanelerimizi huzurla kullanabilmesi için esans ve gül suları ile temizledik. Camilerimizde Ramazan süresince sohbetler ve yurt dışından da kıymetli hocalarımızın katılacağı Kur’an tilavetleri yer alacak. İftar sofralarıyla konu komşu iftarda bir araya gelecek, dostluklar pekişecek. Gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızın Ramazan’ın maneviyatını ziyadesiyle yaşamasını amaçladığımız programlarımızla biz bu mübarek aya hazırız. Bu vesile ile Ramazan'ın tüm insanlık âlemine ve şehrimize iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar