Balyoz davasında Özkök ve Yalman tanık olarak dinlenecek

Yargıtay’ın bozma kararının ardından devam edilen Balyoz davasında, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, 63 sanığın yargılandığı...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davasında Özkök ve Yalman tanık olarak dinlenecek

Yargıtay’ın bozma kararının ardından devam edilen Balyoz davasında, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, 63 sanığın yargılandığı dava ile Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılanmaları yönünde karar verdiği sanıkların davasının ayrı yürütülmesine hükmetti.

Balyoz davasında aldıkları mahkûmiyetler Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın yargılanmasına devam edildi. Yargıtay'ın beraatleri yönünde hükmün bozulmasını istediği 25 sanık beraat etti. 63 sanığın dosyası ayrılarak ayrı bir dava olarak devam edilmesine karar verildi.

Cumhuriyet savcısını 63 sanık hakkındaki mütalaası soruldu. Savcı, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Sanıkların duruşmadan bağışık tutulmalarının kabulüne, her ne kadar Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ilamına uyulmasına karar verilmişse de tefrik edilen dosyadaki sanıklar hakkında hüküm olarak ceza verilmesine yer olmadığı, birleştirilmesi istenen dosyada ise mahkumiyet hükümlerinin de bulunduğu, bu nedenle bu hususta usul ekonomisi gözetilmeyerek dosyaların ayrı ve ayrı yürütülmesinin maddi gerçeği sonuçlanmasının daha kolay neticelendireceği gözetilerek yarılama usulleri de gözetilerek tevhid birleştirme taleplerinin reddine mütalaa olunur." dedi.

Mahkeme de tüm sanıkların duruşmadan bağışık tutulmasına, davaların birleştirilmesinin uygun olmadığına hükmetti. Davayı 10 Kasım 2014 tarihine erteleyen mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

CİHAN

Yorumlar