Bakanlar Ağbal ve Özlü, Bayburt’ta

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "(Cazibe Merkezleri Programı) Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda yaklaşık 400 hektarlık alan talebi var. Bizim de bunu sağlayacak yeteri kadar alanımız var. Yaklaşık 23 ilde bin 400 hektar sanayi parseli alanımız var, dolayısıyla bunda bir sıkıntı yok" - Maliye Bakanı Ağbal: - "Hükümetimiz Bayburt’a şu son dönemde bir çok alanda sayın bakanlarımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle proje başlattılar ve bu projelerin her birisi de ya ihale aşamasında ya da sözleşme aşamasında"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Ağbal ve Özlü, Bayburt’ta

BAYBURT (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na ilişkin, "Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda yaklaşık 400 hektarlık alan talebi var. Bizim de bunu sağlayacak yeteri kadar alanımız var. Yaklaşık 23 ilde bin 400 hektar sanayi parseli alanımız var, dolayısıyla bunda bir sıkıntı yok." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Bakan Özlü, Vali İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek, şehirdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özlü, Bayburt’a ilk kez geldiğini ancak en değerli ve yakın arkadaşlarının Bayburtlu olduğunu söyledi.

Halk oylaması için kente geldiğini, aynı zamanda bakanlığını ilgilendiren konularda da ilgililerle görüşme yapacaklarını belirten Özlü, "Bayburt, bir cazibe merkezi olmaya aday 23 ilden birisi. Önümüzdeki süreçte Cazibe Merkezleri Programı’ndan Bayburt’un çok fazla istifade edebilecek bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Özlü, Bayburt’un gücünün, Bayburt dışında daha iyi hissedildiğini vurgulayarak, "Nereye gitseniz önemli görevlerde Bayburtlu bir kardeşimizi görmek mümkün. Ar-Ge ve teknoloji dostu Maliye Bakanımız buralı. İnşallah onun da katkılarıyla biz de üzerimize düşen görevi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Faruk Özlü, bir gazetecinin, Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki başvurularda son durumun ne olduğu yönündeki sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

"Kalkınma Bakanlığı programdan sorumlu tek bakanlık. Yine Kalkınma Bankası bu programı yürütmek için tek bir yapı olarak yapılandırılıyor. Bizim burada sağlayacağımız katkı, sanayi bölgeleriyle ilgili Kalkınma Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda yaklaşık 400 hektarlık alan talebi var. Bizim de bunu sağlayacak yeteri kadar alanımız var. Yaklaşık 23 ilde bin 400 hektar sanayi parseli alanımız var, dolayısıyla bunda bir sıkıntı yok. Bu bölgede yatırım yapmak isteyen her bir sanayicimize sağlayabileceğimiz yeterlilikte sanayi parselimiz var."

- "Bayburt OSB, yatırımcılar bakamından her yönüyle tam teşekküllü OSB’ye dönüştürüldü"

Bakan Ağbal ise Bakan Özlü’yü Bayburt’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iki önemli konuyu da Bakan Özlü’nün teşrifleriyle hayata geçireceklerini dile getiren Ağbal, "Bunlardan biri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çabalarıyla Avrupa Birliği projesi olarak başlatılmış olan fabrikayı inşallah bugün açacağız. Fabrika hem Bayburt’a hem de bölge ekonomisine önemli faydalar sağlayacak. Doğal taş fabrikasını Bayburt’a kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ağbal, Bayburt OSB’de, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kabulleriyle başlatılan çok kapsamlı altyapı projesi bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"OSB’nin doğalgaz meselesini daha önce çözmüştük. Artık Bayburt OSB’nin doğalgazı var. Burada, özellikle cazibe merkezi olması bakımından da en kritik yatırımlardan bir tanesi OSB’nin diğer tüm altyapı yatırımlarının yapılmasıydı ve Sayın Bakanımızın da özel takipleriyle ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı. Şu anda çalışmalara başlandı, şantiye kuruldu inşallah kasım ayına kadar OSB ile ilgili yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. Yapılan çalışmalarla Bayburt OSB, Bayburt’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılar bakamından her yönüyle tam teşekküllü OSB’ye dönüştürüldü."

Bayburt’ta 7 Haziran seçimlerinden bu yana önceki dönemlerde olduğu gibi büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını belirten Ağbal, "Bayburt’u kendi bölgesinde bir yatırım merkezi haline getirmek, gerek ihtiyaç duyduğu eğitim, sağlık, altyapı, ulaştırma gibi bütün bu alanlarda çok kapsamlı yatırım projelerini bir bir hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağbal, Bayburt Belediyesinin, kentin silüetini değiştirecek, yeşilliğini, kültürünü ortaya çıkaracak çok sayıda proje yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz Bayburt’a şu son dönemde bir çok alanda sayın bakanlarımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle proje başlattılar ve bu projelerin her birisi de ya ihale aşamasında ya da sözleşme aşamasında. İnşallah bir kaç yıl içerisinde bu yatırımların hepsi de tamamlanacak ve Bayburt her bakımdan çok daha yaşanabilir bir kent olacak. En son devlet hastanesi yatırımıyla ilgili ilana çıkıldı, 2 Mayıs’ta. Bayburt Devlet Hastanesi 200 yataklı, modern, konforlu, birinci sınıf hem poliklinikleriyle hem konaklama alanlarıyla, oda konforuyla dört dörtlük bir hastane. Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum, özel olarak ilgilendiler, Bayburt’a yakışan çok güzel bir proje ortaya çıktı."

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, Bakan Özlü ve Bakan Ağbal’a yöreye özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakanlar, daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i de ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ağbal ve Özlü, Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti..

Yorumlar