Bakan Müezzinoğlu'ndan sınır dışı açıklaması: Haberim yok

Today’s Zaman’da muhabir olarak çalışan Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren twit attığı gerekçesiyle sınır dışı edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu'ndan sınır dışı açıklaması: Haberim yok

Today’s Zaman’da muhabir olarak çalışan Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren twit attığı gerekçesiyle sınır dışı edilmişti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhabirin attığı twit dolayısıyla sınır dışı edilmesini nasıl karşılıyorsunuz sorusu üzerine, “Haberim yok bilmediğim şeyle ilgili bir şey söylemek istemem.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pendik’te esnaf ziyareti yaptığı sıra da gazetecilerin sorularını cevapladı. Today’s Zaman’da muhabir olarak çalışan Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren twit attığı gerekçesiyle sınır edilmişti. Bu sorunun sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Haberim yok bilmediğim şeylerle ilgili bir şey söylemek istemem.” dedi.

‘TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ASILSIZ ÇAĞRILAR’

Bakan Müezzinoğlu, Van'da hastalandıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili soruları da cevapladı. Acil 112 servisi olarak Türkiye’de en büyük sıkıntının asılsız çağrılar olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Asılsız çağrılar nedeniyle 112 acil hizmetlerimizde aksamalar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Cumartesi akşamı Van’da yaşadığımız hadisenin temel sebeplerinden bir tanesi de bu. Aynı gün Van’da 10 bin 300 civarında çağrı var ve bunun 141’i reel çağrı. Bizde çağrı yapanla iletişim kurarak vaka ile ilgili bilgi almak istediğimizde çoğunun asılsız olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Van’daki hadisede arayanlara telefona yeniden ulaşılma sorunu yaşandığını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Yaşadıkları yer bir mezra ve mezrada yaşayan tek bir aile, mezraya giden 7 kilometrelik yol kapalı gece de hiçbir telefon iletişimi kurulamadığı için muhtemelen bazı teknik eksiklikler ve ihmaller de var. Onları da soruşturuyoruz. Ama burada temel sorunumuz asılsız çağrılarla ilgili bir müeyyide uygulayabilir miyiz? Bunun uygulanmasında pratiğini sağlıklı yapabilir miyiz? diye çalışıyoruz. Çünkü 10’da 9’unun asılsız çıktığı çağrı sistemiyle 112 acil hizmetlerimizi verimli ve ideal yapabilmemiz zorlaşıyor.”

112 asılsız çağrıların önüne geçebilmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Müeyyide kısmıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir değerlendirme yapacağız uygulanabilir, pratiği olan bir sistem. Kurgulayabilirsek oda sistemi rahatlatacak. Büyük oranda önce caydırıcı bir para cezası telefon numarasına, kim o telefonu yapıyorsa telefon numarasına bir bedel geldiğini görecek, görmeli ki ikinci, üçüncü, beşinci defa yapmamalı. Hapis cezası şu anda gündemimizde olan bir konu değil. Ama caydırıcı bazı tedbirleri alma, cezai müeyyide olarak almamız gerekiyor. Ama en önemlisi toplumsal bilinç ve duyarlılık.” diye konuştu.

Van’da yaşanan soruşturmayla ilgili gelişme var mı? sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Hayır şu anda araştırmaya devam ediliyor. Otopsi sonucu geldi. Kesin sonuç bir ay sonra çıkacak ama geçici bir otopsi raporu elimize geldi. Burada tabi en büyük sorun akşam olması iki iletişim kurulamaması. Bizi Van merkezden rahmetli olan çocuğun amcası gece 03.50’de arıyor acil hastamız var diye ama çocuk zaten 02.50 civarı vefat etmiş, o arada da irtibat kurulamadığını görüyoruz ama bütün buna rağmen biz hiç bir vatandaşımızı sebep ne olursa olsun bu duruma düşmesini arzu etmeyiz.”
CİHAN

Yorumlar