Bakan Fakıbaba’dan Buca’daki saldırıyla tepki

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da hastanede yatan hastaları ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fakıbaba, Buca’da...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Fakıbaba’dan Buca’daki saldırıyla tepki

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da hastanede yatan hastaları ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fakıbaba, Buca’da yaşanan saldırıya değinerek terörün Türkiye ile baş edemeyeceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün gece geç saatlerde Şanlıurfa’ya geldi. Sabah erken saatlerde temaslarına başlayan Fakıbaba, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun diklerinde bulundu.

"Dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm görüyor"

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Fakıbaba, sadece Arakan’da değil Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalarda zulüm olduğunu dile getirdi. Birleşmiş Milletlerin toplanma kararını da eleştiren Fakıbaba, “Birleşmiş Milletler toplanıyormuş, günaydın diyorum” ifadelerini kullandı.

Fakıbaba konuşmasının devamında, "Arakan’da yaptıkları sadece zulüm değil, oradakiler katliam görüyorlar. Bırakın Müslüman olmayı insan olarak çok üzüntü duyuyorum. Dünyanın sesiz kalmasını lanetliyorum. Birleşmiş Milletler toplanıyormuş, günaydın diyorum. Bu zamana kadar neredeydiniz. Müslümanlar sadece Myanmar ve Arakan’da değil. Suriye’ye, Yemen’e, Libya’ya, Irak’a bakın. Türkiye üzerinde oynan oyunlara bakın. 15 Temmuz darbe girişimine bakın. Gerçekten bilinçli bir şekilde Müslüman alemine karşı bir zulüm olayı var. Allah yardımcımızdır. Hep birlikte bu oyunu bozacağız. Özellikle Türkiye üzerinde oynan oyunları bozacağız. Arakan bölgesindeki Müslümanlar bizim kardeşlerimizdir. Hükümet olarak ve devlet olarak onların yanındayız. Arakan’da yapılan katliamı nefret ile kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Acemi kasapları uyardı

Kurban kesecek acemi kasaplara uyarıda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Türkiye olarak her şeyin profesyonel olması lazım. Acemi kelimesinin artık olmaması lazım. Herkesin işini çok iyi yapması gerektiğine inanıyorum. Kim olursa olsun, ister kasap, hemşire, doktor, isterse basın mensubu olsun. Artık işimizi çok iyi yapmamızın tam zamanı geldi. Kardeşlerimden özellikle istirham ediyorum, işlerini iyi yapsınlar, aceleye getirmesinler. 15 dakikada yapacaklarına, hayvana eziyet vereceklerine, kendilerine zarar vereceklerine 20 dakikada yapsınlar ama temiz iş yapsınlar. Dikkat ederseniz elimden geldiği kadar bütün hastaları dolaşmaya çalışıyorum. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Türkiye’nin en büyük eksikliklerinden birisi bu. Herkes işini iyi yapacak. İşimizi iyi bir şekilde yaptığımızda sorunlarımızın çoğunun çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.

"6 kişi ölür, 60 kişi doğar"

Sabah saatlerinde İzmir’in Buca ilçesinde cezaevi aracının geçişi sırasında yaşanan patlamaya da değinen Bakan Fakıbaba, “Bu teröristler bizimle başa çıkamaz. Terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, DAEŞ ve PYD olsun, kim olursa olsun Türkiye ile başa çıkamazlar. 6 kişi ölür, 60 kişi doğar. Onun için terörü lanetliyorum. Onların hiçbir zaman başarılı olmayacağına yürekten inanıyorum. İnşallah ülkemiz bu dönemlerden geçecektir. Türkiye büyük bir ülkedir. Biz birlikte kardeşiz. İzmirlisi ile Bucalısı ile Şanlıurfalısı ile ve Kürdü, Türkü, Arabı, Sunnisi ve Alevisi ile biz kardeşiz. İnşallah, Allah’ın izniyle bizi bölemeyecekler. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar, hiç bir şey elde edemeyecekler” şeklinde konuştu.

Yorumlar