BAKA, sosyal projelere katılmak istyen gençleri Avrupa'ya gönderecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA); Antalya, Isparta ve Burdur'daki Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışmak isteyen gençleri Avrupa'ya gönderecek.Konuyla ilgili BAKA'dan yapılan açıklamaya göre Avrupa Gönüllü Hizmetine...

Google Haberlere Abone ol
BAKA, sosyal projelere katılmak istyen gençleri Avrupa'ya gönderecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA); Antalya, Isparta ve Burdur'daki Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışmak isteyen gençleri Avrupa'ya gönderecek.

Konuyla ilgili BAKA'dan yapılan açıklamaya göre Avrupa Gönüllü Hizmetine (AGH) akredite olma talebi 'Koordinatör' ve 'Gönderen' kuruluş olarak onaylandı. Gençlik programı kapsamında BAKA, Türkiye’de bulunan 26 Bölgesel Kalkınma Ajansı içinde akredite olan tek kalkınma ajansı.

BAKA, gençlik programı kapsamında AGH'ye katılmak isteyen 18-30 yaş arası gençleri 2014-2020 yılları arasında Avrupa'ya gönderecek. 27 AB ülkesinden birinde toplum için düzenlenen sosyal projelerde ya da sivil toplum kuruluşlarında 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışacak gençlerin dil eğitimi, yiyecek, barınma, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım gibi ihtiyaçları karşılanacak. Çalışmalar karşılığında herhangi bir ücret alınmayacak. Sadece cep harçlığı verilecek.

AGH NEDİR?

AGH programı, 18-30 yaş arasındaki gençlerin (yabancı dil bilgisi ve üniversite eğitimi şartı aramaksızın) 27 Avrupa Birliği ülkesinden birinde bulunan toplum için düzenlenen sosyal projelerde yada sivil toplum kuruluşlarında 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışma imkanı bulduğu ücretsiz bir program. Programa başvurular üç dönem halinde BAKA’ya yapılabilecek. Başvurular; her yılın 17 Mart, 30 Nisan ve 01 Ekim tarihlerinde Türkiye saatiyle en geç 13.00’e kadar başvuru kriterlerine uygun bir şekilde sisteme yüklenmelidir. Adayların AGH kapsamında Avrupa’ya gidebilmeleri için proje sahibi kurumdan kabul almaları şart. Başvuran gençlerden başvuru için hiçbir ücret alınmıyor.

AGH, gençler arasındaki dayanışmayı güçlendiren bir öğrenme sürecidir. AGH'de yaygın öğrenme ilke ve uygulamaları esas alınır. AGH sürecinde gönüllü, ülkeye gitmeden, gittikten sonra, hizmet ortasında ve sonunda eğitimlere tabi tutulur. Gönüllü AGH süresince bulunduğu yerele katkı sağlar, yeni beceriler edinir, yeni diller öğrenir ve diğer kültürleri keşfeder.

Farklı kültürleri ve dilleri öğrenme fırsatını sunan bir program olan Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne katılan gençlere gönüllü hizmet sonrasında yaygın eğitim sürecini belgeleyen YOUTHPASS sertifikası verilir. CİHAN

Yorumlar