Bahçeli'den Demirtaş'ı parlatan CHP'ye sert tepki

MHP Genel Başkanı Bahçeli, HDP Eş Başkanı Demirtaş'a ziyaret üstüne ziyaret gerçekleştiren CHP milletvekillerinin sonrasında yaptıkları "parlatma" açıklamalarına sert çıktı. Bahçeli, CHP'ye seslenerek yaptığı konuşmasında, "CHP'li üyeler, cezaevinde bulunan HDP'nin malum eş başkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Demirtaş'ı parlatan CHP'ye sert tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında "Terör örgütüne üyelik ve terör propagandası" suçlamayarıyla Tekirdağ Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a ziyaret üstüne ziyaret gerçekleştiren CHP milletvekillerine sert çıktı.

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Demirtaş'ı parlatmaya çalışan CHP milletvekilleriyle ilgili şunları söyledi: Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir. Halk oylamasından çok önceleri CHP ile HDP arasında başlayan yakınlaşmanın siyasi nikahla tescilleme niyeti artık meydandadır. CHP'li üyeler, cezaevinde bulunan HDP'nin malum eş başkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir. Kandil'e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır. HDP'nin eş başkanının sözde müthiş fikirlerine bel bağlayan partinin ismi şu işe bakınız ki Atatürk'ün kurduğu CHP'dir. HDP'den bölücülüğün reddi konusunda ikna edici, samimi herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. Geçen hafta 4 kahramanımız şehit düşmüşlerdir.

NE OLMUŞTU? 

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra, "Muhteşem fikirleri var" demişti. Aynı partiden bir başka Milletvekili Eren Erdem ise Demirtaş ziyaretinden sonra, Demirtaş'ın özerklik gibi bir talebinin olmadığını, anayasanın ilk dört maddesine yönelik hiçbir değişiklik istemediğini ileri sürmüştü. 

Yorumlar