Bahçeli: 16 Nisan da Nevruz gibi yeniden diriliş olacaktır

Nevruz ile ilgili mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Nevruz'un bir diriliş olduğunu, 16 Nisan'ın da benzer bir diriliş olacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 16 Nisan da Nevruz gibi yeniden diriliş olacaktır

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Nevruz Bayramı baharın dirilişi, Türklüğün ezelden ebede nabız atışıdır. 16 Nisan da benzer şekilde milli bir uyanışın miladı olacaktır." ifadelerini kullandı. Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Nevruz Bayramı dolayısıyla paylaştığı kutlama mesajında, nevruzun baharın, uyanışın müjdesi, doğuş ve doğuruluşun habercisi olduğunu, toprağın baharla gözlerini açtığını, doğanın renk cümbüşüyle çağladığını ve berekete doğru aktığını ifade etti.

Filizlenen tohumların, yeşeren umutların, yemyeşil hale gelen ağaçların, baharın gövde gösterisi, rahmet ve bolluğun ilamı ve işaret fişeği olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti: "Bugün günlerden nevruz, yani Türk'ün bahar bayramıdır. Çok şükür bir bahar mevsimine daha ulaşmanın sevinç ve huzuru yürekleri ısıtmaktadır. 21 Mart Nevruz, Nizamü'l-Mülk'ün Selçuklu astronomlarına hazırlattığı Celali Takvimi'ne göre yılbaşı olarak kabul edilen gündür. Kutlu olsun. Nevruz'da güneş Koç burcuna girer, 21 Mart'ta gece ile gündüz eşitlenir. Ayrıca eski on iki hayvanlı Türk takviminde de nevruz vardır. Nevruz, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesidir. Nevruz bizdir, bizimdir. Nevruz düşmanlığı telin edip, tefrika ve nifakı bütünüyle tersler. Bu nedenle Nevruz barış ve huzura yapılan tarihi çağrı, gönülden davettir. Çok geniş bir coğrafyada yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, görkemli ve engin Türk kültürünün tezahürü, kardeşlikle geçen asırların özetidir. Nevruz fitneye kapalı, ayrımcılığa uzak, bölücülüğe hasım, cani ve hain emellere tümden tavırlıdır. Aksini düşünen Türk milletine yabancıdır. Nevruz Bayramı baharın dirilişi, Türklüğün ezelden ebede nabız atışıdır. 16 Nisan da benzer şekilde milli bir uyanışın miladı olacaktır."

"Nevruzun varlığı için 16 Nisan'a 'Evet' diyoruz. Kardeşçe yaşamak, milli kaynaşma irademizin devamını sağlamak adına 'Evet'te ısrar ediyoruz." ifadelerini kullanan Bahçeli, mesajında şu satırlara da yer verdi: "Bahar bayramımızı terörist heveslerine alet edip çarpıtmaya kalkanlarla, 16 Nisan'ı karartmaya çalışanlar aynı hayırsız yolun yolcusudurlar. 'Evet' dedik Ergenekon destanını yazdık, 'Evet' dedik tarihe Türk mührünü vurduk. Türklüğün bekası için 16 Nisan'da da inşallah 'Evet' diyeceğiz. Türk-İslam aleminin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, tüm kardeşlerime, milletimin tüm evlatlarına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Evet, Türk milletinin bağımsızlık meşalesi sonsuza kadar yanacaktır. Evet, Nevruz Bayramı sonsuza kadar gururla kutlanacaktır."

Yorumlar