Babil dizisi Süleyman kimdir? Mesut Akusta kimdir?

Babil dizisi Süleyman kimdir? Babil dizisi Süleyman gerçek adı nedir? Mesut Akusta kimdir, nerelidir? sorularının yanıtı 17 Ocak 2020 Cuma günü ekranlara gelen Babil dizisini merak eden vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Babil dizisi Süleyman kim?

Google Haberlere Abone ol
Babil dizisi Süleyman karakterini kim oynuyor?

Babil dizisinin Süleyman'ı kimdir? Babil dizisinin Süleyman'ının gerçek adı nedir? Mesut Akusta kimdir, nerelidir? sorularının yanıtı 17 Ocak 2020 Cuma günü Star Tv ekranlarında yayın hayatına başlayan Babil dizisini merak eden vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Babil dizisi Süleyman kim?

BABİL DİZİSİ SÜLEYMAN KİMDİR?

Star TV ekranlarında 17 Ocak itibariyle yayın hayatına başlayan ve ilk günden dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Babil dizisinin kötü karakterlerinden biri olan Süleyman en çok merak edilen karakterlerden biridir. Babil dizisinin Süleyman'ı İrfan'ın eski sevgilisi olan İlay'ın sevgisilisidir. Süleyman aynı zamanda İrfan'a borç veren kişidir. Karanlık bir tarafı olan iş adamı Süleyman, eski tefeci olmanın yanı sıra aynı zamanda bir aile babasıdır. İlay’a deli gibi aşık olan Süleyman, onun için herşeyi yapabilecek kara gözlü biri olmanın yanısıra eğitimsiz, hırslı, zeki, acımasız, cezalandırıcı, güçlü ve saplantılı bir kişiliğe sahip olmakla bilinir.

MESUT AKUSTA KİMDİR?

Konya'nın Sarayönü, Gözlü beldesinde dünyaya gelen Mesut Akusta, 22 Şubat 1964 doğumludur. Babası devlet tarım ve hayvan üretme çiftliğinde teknisyen olan Akusta'nın babasının adı Ali Akusta'dır. İlkokulu doğduğu beldede bitiren Mesut, babası emekli olunca annesinin memleketi Ayfon'a taşınarak 1976 yılında Afyon'da ortaokul okumaya başladı. Ortaokul son sınıftayken okuldan uzaklaştırılan Akusta, babası vefat edince 1985 yılında Ankara'ya taşındı.

Ankara'da halk eğitim merkezlerindeki kurslara gitti. Teknik ressamlık kursunu bitirdi. Sertifikayı almaya gittiği gün tiyatro kurslarına gözü takıldı. O kursa da katılmaya karar verdi. 1985 yılında kendi imkanlarıyla Ankara'da tiyatro yapmaya başladı. 6 yılı çocuk tiyatrosu olmak üzere 1992 yılına kadarAnkara'da tiyatro yaptı.Ankara'da tiyatroya başladığı dönemlerde lisanslı kalecilik de yaptı. Bir çok dizide yer alan Mesut Akusta, en son Babil dizisinde Süleyman olarak karşımıza çıktı.

Yorumlar