Babaoğlan Altun kimdir nerelidir kaç yaşında Jandarma hakkında ne dedi?

Jandarma komutanına küfürlü hakaret eden Niğde'nin Hacıabdullah Beldesi belediye başkan adayı Babaoğlan Altun, AK Parti tarafından ihraç ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Jandarmaya küfreden aday ihraç edilecek

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, Niğde'nin Hacıabdullah beldesinin belediye başkan adayı Babaoğlan Altun, seçim çalışmaları sırasında yaşadığı bir anıyı anlatırken kamuoyunu şoke etti.

BABAOĞLAN ALTUN KİMDİR?

Babaoğlan Altun, AK Parti'nin Hacıabdullah Beldesi belediye başkan adayıdır. İstanbul'da bir etkinlikte yaptığı konuşma esnasında kullandığı ifadeler tepki çekmişti. 

Katıldığı bir dernek toplantısında, canlı yayında olduğunu unutan Altun, jandarma komutanına yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

Altun'un, "Arabanın peşinden jandarmanın peşine vardım. Dedim ki komutana: 'Tam bir O....u çocuğusun'" şeklindeki ifadeleri, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı. Bu açıklama, seçim sürecindeki siyasi tartışmaların seviyesini değiştiren bir gündem maddesi haline geldi.

Ak Parti Niğde İl Başkanlığı, yaşanan bu olayın ardından Babaoğlan Altun ile ilgili önemli bir karar aldı. Yapılan resmi açıklamada, Altun'un partiden ihraç edilmesi için disiplin soruşturması başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, "AK Parti Hacıabdullah Belde Belediye Başkan Adayımız B. A.'un, İstanbul'da bir dernek toplantısında iken sarf ettiği sözler nedeniyle 23.02.2024 tarihinde disiplin soruşturması başlatılarak partimizden kesin ihraç için süreç başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

 

Yorumlar