Azerbaycanlı gazeteciler Mecliste

- Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar: - "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bittiği zaman, Pekin'den hızlı trene binen bir kişi Londra'ya kadar gidebilecek"

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlı gazeteciler Mecliste

TBMM (AA) - Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bittiği zaman, Pekin'den hızlı trene binen bir kişi Londra'ya kadar gidebilecek." dedi.

Ünüvar, Türkiye-Azerbaycan medya ilişkileri projesi kapsamında, Azerbaycan'dan gelen milletvekilleri, genel yayın yönetmenleri ve editörlerden oluşan medya heyetini kabul etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerde basının önemine değinerek, Türkiye ve Azerbaycan arasında çok yoğun ticari ilişkiler ve tarihe dayanan birliktelik olduğunu belirten Ünüvar, "Coğrafyalarımız farklı ama aynı soydan, dinden, dilden neşredilmiş iki devlet olarak görüyoruz." diye konuştu.

Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok sıkıntılı coğrafyalarda bulunduğunu, Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan işgali altında olduğunu, 1994'teki işgalden sonra 1 milyon Azerbaycan vatandaşının yerini ve yurdunu terk ederek, başta Bakü olmak olmak üzere, diğer şehirlere göç ettiğini anlattı.

Necdet Ünüvar, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'ndan bugüne kadar 2 milyar varilden daha fazla Azerbaycan petrolünün, Türkiye'ye ve oradan da dünyaya aktarıldığını kaydetti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ünüvar, "Bu demiryolu bittiği zaman, Pekin'den hızlı trene binen bir kişi Londra'ya kadar gidebilecek." dedi.

Necdet Ünüvar, iki ülke arasında ticari ilişkilerden daha yoğun bir şekilde gönül köprüsü bulunduğunu ifade ederek, bu ziyaretlerin bu köprüleri daha da güçlendireceğini bildirdi.

Azerbaycan Heyeti Başkanı Vugar Seferli ise 4 gündür Türkiye'de olduklarını ve kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan medyaları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade eden Seferli, heyet üyelerini tanıttı.

Milletvekili ve Yeni Azerbaycan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Memmedov da ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesinde medyanın kullanılması gerektiğini vurguladı.

Memmedov, Azerbaycan medyasının, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık destanını Azerbaycan halkına aktardığını kaydetti.


Yorumlar