Ayşenur Arslan ne dedi? Halk TV'de Ankara saldırısı hakkındaki konuşması

Halk TV'deki programda Ankara saldırısıyla ilgili ifadeleri tepki çeken CHP'li gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Ayşenur Arslan, Ankara'da düzenlenen terörist saldırı sonrasında yaptığı değerlendirmelerle tepkileri üzerine çekti, hakkında soruşturma başlatıldı.

AYŞENUR ARSLAN NE DEDİ?

Ayşenur Arslan Halk TV'deki "Medya Mahallesi" isimli programında yaptığı konuşmada Ankara saldırısı hakkında tepki çeken ifadeler kullandı.

Saldırıyı gerçekleştiren töreristin masum olduğunu ima etmeye çalışan Arslan, "Kendini patlattığı söylenen o kişi, terörist, belki de üzerindeki ya da arabada patlayıcının uzaktan kumandalı olduğunu bilmiyordu. Çünkü; o kadar manasız ki... Gelip hiç bir şey yapamadan, hiçbir şey yapamadan... Hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız aykırı. Durup dururken kendini patlatmış. Hadi geçin onu, hem çok film izliyorum hem de Türkiye'de yaşıyorum netice itibariyle. Aklıma takılan sorulardan biri, iddia da edemem elbette bir fantezi olarak görüp geçin. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek, neden Ankara'da bir araba o kadar kolaydır ki; düz kontak çalıştıracaksınız, bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken, gecenin bir vakti diyelim ki neden Kayseri'de birini öldürerek 'Ben geliyorum hey, bak ben yola çıktım bombalarımla. Bombalar sırtımızda, tabanca belimizde mi? Nedir yani..." şeklindeki ifadesiyle duyan herkesi şaşırttı. 

Arslan, terör örgütü PKK'nın da üstlendiği ve 2 polis memurunun çatışarak yaralı olarak kurtulduğu saldırı hakkında, "O kadar manasız ki gelip hiç bir şey yapamadan.. Hiçbir şey yapamadan ölünmez.” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Arslan'ın kullandığı tepki çeken sözler sonrasında hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında da gözaltına alındı.

Arslan, İstanbul Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Yorumlar

Cemil N.Özgün Ayşenur Arslanın söyleminde;terörü,teröristi savunma anlamında milim yaklaşım yok.Olayın mantıksızlığına vurgu yapıyor.
Mustafa yardımcı CHP Yıllarca laiklik demokrasi adiňa Atatürk ude kullanarak teröre destek olmuş ve darbelerin muhtiralarin babasıdır Ayşe Nur ün ifadeleri halk TV yüzde 80 programı terör örgütlerini yönlendirici örgücü niteliktedir Çünkü Dine irtica dindara yobaz diyen siyasiyelpazeden ancak terör örgütü olur