Ayşe Keşir Adana'da sivil toplumla buluştu

"Kadın emeği ve gücü bizim için önemli. Biz eğer bir büyük Türkiye hayalinden, idealinden bahsediyorsak, bu kalkınma da kadın gücü, emeği olmadan olmayacak"

Google Haberlere Abone ol
Ayşe Keşir Adana'da sivil toplumla buluştu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, kadın emeğinin ve gücünün önemli olduğunu belirterek, "Biz eğer bir büyük Türkiye hayalinden, idealinden bahsediyorsak, bu kalkınma da kadın gücü, emeği olmadan olmayacak." dedi.

Keşir, DSİ Tesisleri'nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda, ildeki programlarının ilkini mutlaka sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıklarını vurguladı.

Bu toplantılarla ili tanımaya çalıştıklarını aktaran Keşir, burada sivil toplum kuruluşlarını dinleyip istişare etmek istediklerini söyledi.

Bugün Adana'nın toplantı yaptıkları 63'üncü il olduğunu, bütün illeri dolaşarak kadınlara teşvikleri anlatacaklarını dile getiren Keşir, bu toplantılarla hem iş gücü piyasalarına katılımı hem girişimciliği hem de kooperatifçiliği artırmak istediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 20 yıldır özellikle kadın ve gençlere yönelik kamu kurumlarında pek çok desteklerin olduğunu anımsatan Keşir, şöyle devam etti:

"Bunların yeterince bilinmediğini düşündük, sahada bunu gördük. Kadın emeği ve gücü bizim için önemli. Biz eğer bir büyük Türkiye hayalinden, idealinden bahsediyorsak, bu kalkınma da kadın gücü, emeği olmadan olmayacak. Onun için yaklaşık 20 yıldır yaptığımız bütün kadına yönelik politikalarımızın en başına eğitimi koyduk. Bakın yasakları kaldırdık. Bugün Türkiye'de 207 üniversite var. 2013'te kız çocuklarının üniversiteye erişimi yüzde 13,5'tu. Bakın 100 kız çocuğunun, ancak 13,5'ini üniversiteleştirdiğiniz bir ülkede kalkınma hamlesinden bahsedemezsiniz. Eğitim çünkü en önemli fırsat eşitliği aracıdır. Yasaklar kalktı, 207 üniversite var, her ilde üniversite eğitimi erişilebilir oldu. Bugün kız çocuklarının üniversiteye erişimi yüzde 49. Bu, daha çok uzmanlık, iş gücüne katılım, kalkınma, beşeri sermayenin güçlendirilmesi demek. Tabii bu da yetmiyor. Eğitimle verdiğimiz fırsat eşitliğini aynı şekilde girişimcilik ve istihdamda da vermek son derece önemli."

- Diğer konuşmacılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da kadın çalışmalarını her zaman siyaset üstü olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının güçlü, sahada aktif olduğu şehirlerde sorunların çözümünün, ihtiyaçların, taleplerin, beklentilerin yerine getirilmesinin çok daha kolay olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak istişareye, birlikte çalışma kültürüne, ortak akılla sorunların çözümüne inanan bir partiyiz. Özellikle kadın kolları teşkilatımızı da bu anlamda bir okul olarak görüyoruz. 11 milyon üyemizin yarısı kadınlardan oluşuyor. Adana, kadın nüfusu erkeklerden fazla olan illerden birisi. Gerçekten şehrimizin her noktasında kadınların izi, emeği görünür şekilde var. Bugün Adana'mızdan da kadın kollarımızın heybesine çok kıymetli bilgiler, birikimler, konmuş olacak. AK Parti olarak devrim niteliğinde kadın düzenlemeleri yapan bir siyasi hareket olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hem genel merkez düzeyinde yaptığımız çalışmalar hem kadın kollarımızın sahalarda yapmış olduğu çalışmalarla inşallah kadınlarımızı, gerek karar alma mekanizmalarında gerek hayatın her alanında daha görünür, aktif, etkin kılmaya, bu yönde çalışmalar yapmaya hep birlikte devam edeceğiz."

Kadın eksenli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarının, taleplerinin dinlendiği ve görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can da katıldı.

Keşir ve Sarıeroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Yorumlar