"Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma devam ediyor"

- ECB raporundan: - "Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma devam ediyor. İleriye baktığımızda, ekonomik gelişmenin ılımlı ancak istikrarlı bir hızda devam etmesi bekleniyor" - "Birleşik Krallık'ın ekonomik görünümü AB referandumundan bu yana bozuldu"

Google Haberlere Abone ol
"Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma devam ediyor"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın devam ettiğini, ileriye bakıldığında ekonomik gelişmenin ılımlı ancak istikrarlı bir hızda sürmesinin beklendiğini bildirdi.

ECB tarafından yayımlanan aylık ekonomi bülteni raporunda, eylül başından bu yana mevcut bilginin, Avro Bölgesi'nde ılımlı ancak istikrarlı bir toparlanmayı ve enflasyonda beklentilerle uyumlu kademeli artışı onayladığı belirtildi.

Raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin küresel ekonominin ve politik belirsizliğin olumsuz etkilerine karşı dayanıklılık göstermeye devam ettiği ancak temel senaryonun aşağı yönlü risklere maruz kalındığını gösterdiği kaydedildi.

Mevcut küresel göstergelerin 3'üncü çeyrekte küresel aktivite ve ticaret büyümesinde ılımlı bir artışa işaret ettiği kaydedilen raporda, "Aynı zamanda küresel manşet enflasyon, enerji fiyatlarındaki son düşüşlerin fiyatları baskı altına alması nedeniyle düşük seviyelerde kaldı. Küresel aktivitenin görünümüne ilişkin riskler aşağı yönlü ve özellikle siyasi belirsizlikler ve finansal dengesizliklerle ilgili." ifadeleri kullanıldı.


- "Gelişmeler, bölgedeki toparlanmayı teşvik etmeye devam ediyor"


Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın devam ettiği belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

"İleriye baktığımızda, ekonomik gelişmenin ılımlı ancak istikrarlı bir hızda devam etmesi bekleniyor. İç talep ECB'nin para politikası önlemlerinin reel ekonomiye geçişkenliği sayesinde desteklendi. Kurumsal karlılıktaki elverişli finansman koşulları ve gelişmeler, bölgedeki toparlanmayı teşvik etmeye devam ediyor."

Birleşik Krallık’ın AB'den ayrılma kararına ilişkin değerlendirmelere de yer verilen raporda, kısa vadeli dirence karşın Birleşik Krallık'ın ekonomik görünümünün AB referandumundan bu yana bozulduğu, AB'den ayrılma görüşmelerini çevreleyen belirsizliklerin iç talebi, özellikle de yatırımı azaltmasının beklendiği kaydedildi.

Yorumlar