Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

- TBMM Başkanı Kahraman: "Büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, milli iradenin tecelli ettiği Gazi Meclisin ilk başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk'ün ahirete irtihal edişinin 79. yılında olunduğunu anımsattı.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında vatanı istila etmek ve aralarında paylaşmak isteyen işgal güçleri karşısında, milletin büyük bir azim ve kararlılıkla teşkilatlandığını vurgulayan Kahraman, Meclisin doğrudan idare ettiği Kurtuluş Savaşı sonucunda kazanılan zaferle milli iradenin ve meşruiyetin merkezi olarak TBMM'nin devletin idaresini üstlendiğini belirtti.

Kahraman, milletin; manevi ve milli değerlerine sahip çıkarak bayrağın inmesine, ezanların susmasına izin vermediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır.

Dün maruz kaldığımız işgal ve istila girişimlerine, 15 Temmuz 2016 tarihinde de tekrar maruz kaldık. Dış düşmanlar, ülkemizin içinden devşirdikleri hainler eliyle devletimizi ele geçirip, 1000 yıllık hedeflerine ulaşmak istediler. Milletimiz basireti, cesareti, feraseti, demokrasiyi özümsemiş olması ve dirayeti sayesinde hainlere geçit vermedi. Darbe teşebbüsü kısa zamanda bertaraf edildi. Şimdi kuklalardan, hainlerden hesap soruyoruz. Artık dünden daha güçlü, daha güvenli ve daha huzurlu bir Türkiye vardır. Güven, huzur ve barış ortamını bozmak isteyen her odağa karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Selçuklu ve Osmanlı'nın varisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hürriyet ve medeniyet yolculuğunu ilelebet sürdürecektir. Vatanımızın kurtuluşu ve devletimizin yeniden kuruluşunda görev yapanların, bağımsızlığımız için mücadele etmiş tüm şüheda ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."




Yorumlar