Atatürkçülük parayı görene kadar

Kamuoyunda sık sık AK Parti ve taraftarlarına karşı "Atatürkçü" ifadelerle tavır takınan sözde sanatçılar, Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamama kararına karşı sessiz kalmayı tercih etti. Çünkü birçoğu Disney Plus'tan para alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Atatürkçülük parayı görene kadar

Katıldığı ödül töreninde depremzedeleri aşağılayan oyuncu Eda Ece, kendisini savunurken "Mustafa Kemal Atatürk’ümün kurduğu bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ni ne kadar çok sevdiğimi beni tanıyan herkes biliyor" ifadelerini kullanmıştı. Tepkilerin odağı olduğu dönemde Atatürk'ün arkasına sığınan Ece, reklam yüzü olduğu Disney Plus'ın, Ermeni lobilerinin baskısı sonucu Atatürk dizisini yayınlamamasına sesini çıkarmadı.

Ödül töreninde depremzedeleri hedef alan sözleri ile tepki çeken Eda Ece isimli oyuncu, tepki görünce 'mizah yaptım' diyerek konuyu Atatürk’e bağlamış ve "Mustafa Kemal Atatürk’ümün kurduğu bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ne ne kadar çok sevdiğimi, saydığımı ne kadar ülkeme yararlı bir şekilde tavır almaya çalıştığımı zaten beni tanıyan herkes biliyor." kendisini savunmuştu.

Tepkilerin odağı olduğu dönemde Atatürk'ün arkasına sığınan Ece, reklam yüzü olduğu Disney Plus'ın, Ermeni lobilerinin baskısı sonucu Atatürk dizisini yayınlamamasına sesini çıkarmadı.

Ece, aktif kullandığı sosyal medya hesaplarından Disney Plus'a yönelik hiçbir paylaşımda bulunmadı.

Ne olmuştu?

Disney Plus’ın 8 milyon dolar harcadığı ancak ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu platforma koymaktan vazgeçtiği “Atatürk” dizisini Fox TV'de yayınlama kararı almıştı.

Kamuoyunun tepkisine yol açan bu kararın ardından RTÜK, Disney Plus'tan savunmasını istemişti.

Aynı şekilde Disney Plus projelerinde yer alan Cem Yılmaz, Tarkan ve Şahan Gökbakar da yine sessiz kalan isimler arasında bulunuyor.

Yorumlar