Atatürk Stadı 'yeni rant kapısı olmasın' yürüyüşü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Bursa Atatürk Stadı'nın yıkılıp yerine meydan yapılacağı ve ranta çevrileceği gerekçesi ile yürüyüş düzenledi. Atatürk Stadı'nın, ranta kurban gideceği endişesi ile İPEKİŞ önünde...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Stadı 'yeni rant kapısı olmasın' yürüyüşü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Bursa Atatürk Stadı'nın yıkılıp yerine meydan yapılacağı ve ranta çevrileceği gerekçesi ile yürüyüş düzenledi.

Atatürk Stadı'nın, ranta kurban gideceği endişesi ile İPEKİŞ önünde toplanan TMMOB üyeleri, değişik oda üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk Stadı önüne kadara yürüyerek geldi. 'Bursa bizim, stadyum bizim, İpek işi bizim', şeklinde sloganlar atarak yürüyen grup, Atatürk Stadı önüne geldiğinde burada bir basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe; DİSK, KESK, TMMOB-BTO-BDO da destek verdi.

TMMOB Bursa İKK Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar tarafından yapılan basın açıklamasında, stadın yerinin ranta kurban gideceği belirtildi.

Remzi Çınar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı devam eden yeni kent stadının tamamlanmaya yaklaştıkça Atatürk Stadyumu'nun yıkılmasının tekrar gündeme geldiğini belirterek, "Yapının çevresindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu, Atatürk Lisesi ile birlikte yıkılarak bölgeye meydan kazandırılacağı dillendirilmeye başlandı." dedi.

Kendilerini buna karşı çıktığını anlatan Çınar, "Bizler ne istiyoruz; Atatürk Stadyumu'nun kötü eklentilerinden kurtarılıp Atatürk'ün kişisel bağışıyla ilk yapıldığı hale getirilmesini, şeref tribünün bir anıt olarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve yeşil sahanın korunarak kamuya açık bir spor ve sosyal paylaşım alınana dönüştürülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar