ASCE Gayrimenkul GYO kimin? ASCE sahibi Konukoğlu kimdir?

ASCE borsaya açılma kararı aldıktan sonra sahibinin kim olduğu sorularıyla muhatap olmaya başladı. ASCE Gayrimenkul GYO sahibinin kim, nereli, kaç yaşında olduğu soruları merakla cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
ASCE Gayrimenkul GYO kimin? ASCE sahibi kimdir?

ASCE Gayrimenkul veya ASCE GYO şirketi Borsa İstanbul'a açılma kararı aldıktan sonra sahiplerinin kim olduğu soruları merakla sorulmaya başladı. 

Borsa İstanbul'un değer kazanmasıyla her geçen gün hem yatırımcısı hem de üyesi artıyor. Borsa İstanbul'da en son halka arz kararı alan şirketlerden biri de ASCE GYO oldu. Halk arz kararı sonrasında şirket hakkında sorular da merakla sorulmaya başladı. 

Şirketin hisseleri 3 Ağustos'ta işlem görmeye başlayacak olup, halka arz büyüklüğü 2.1 milyar lira olacak ve halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. ASCE GYO'nun halka arz toplantısında konuşan Abdulkadir Konukoğlu, "Fark yaratan, örnek gösterilen projelere imza atmak ve sektörün öncüsü olmak vizyonuyla yola çıktık. Yaptığımız her işte daima bin düşünür, bir yaparız. Bizi farklı kılan, başarımızın temelini oluşturan tam da budur. Yapılarımızın temelinde bu anlayışla güven veren deneyim ve başarma tutkusu bulunuyor. Şimdi aynı anlayışla, geleceğin temelini de karıyoruz; ASCE GYO'yu halka arz ediyoruz" dedi.

Abdulkadir Konukoğlu, aynı titizlik ve deneyimi konut sektöründe de sürdürdüklerini belirterek, güçlü gayrimenkul portföyleriyle arsa yatırımlarını değerlendirirken, geçmişten bugüne güvenle özdeşleşen bir imza attıklarını ifade etti. Şirketin inşaat alanında önemli bir deneyime sahip olduğunu ve bu alanda Gaziantep, Ankara, İstanbul ve Sakarya gibi farklı bölgelerde arsa yatırımları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

ASCE GAYRİMENKUL GYO KİMİN?

ASCE Gayrimenkul GYO'nun sahibi Abdulkadir Konukoğlu'dur. Asce GYO şirket paylarının büyük çoğunluğu, 69% ile Abdulkadir Konukoğlu’nda (yukarıdaki resim) bulunmaktadır. Yine Abdulkadir Konukoğlu’nun tüm imtiyazlı payları (A ve B grubu) elinde bulundurmaktadır. Payların geriye kalan 24%’lük kısmı ise Konukoğlu ailesinin diğer üyelerinde ve 7%’si Emine Koçer’de bulunmaktadır. Konukoğlu, Türk sanayisinin öncülerinden Sani Konukoğlu'nun ilk çocuğu olarak 1948 yılında dünyaya geldi. Çocukluk yıllarından itibaren çalışmaya olan büyük ilgisini fark eden Abdulkadir Konukoğlu, 1963 yılında iş hayatına atıldı ve işletmede çıraklıktan başlayarak, farklı görevlerde çalıştı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra, 1970 yılında İşletme Müdürlüğü görevine getirildi ve ardından 1972 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak atanarak, iş hayatındaki kariyerine hızlı bir şekilde yükseldi. 1974 yılında ise Genel Müdürlük görevine getirilen Abdulkadir Konukoğlu, işletme yönetimindeki başarısı ile dikkat çekti.

Babasının vefatının ardından 1994 yılında SANKO Grubu şirketleri başkanlığına getirilen Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatının merkezine "İşin Hilesi Dürüstlüktür" felsefesini koyarak, vizyoner ve yenilikçi bir yönetim anlayışıyla SANKO'yu Türkiye'nin sanayileşme simgesi haline getirdi.

Konukoğlu'nun liderliğindeki SANKO Grubu, tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makineleri, bilişim, AVM, finans, eğitim, sağlık ve gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan işletmelerde yaklaşık 14 bin kişiyi istihdam eden ve küresel iş ilişkileri olan köklü bir kuruluş haline geldi.

Abdulkadir Konukoğlu, yatırımlarında insan odaklı kararlar alarak ve Türkiye'nin çıkarlarını ön planda tutarak sosyal sorumluluk misyonunu her zaman göz önünde bulundurdu.

Sadece iş hayatında değil, pek çok meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak yer aldı ve önemli görevler üstlendi. Başarılı iş hayatının yanı sıra, Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı gibi önemli görevlerde de bulundu.

Abdulkadir Konukoğlu'nun topluma olan katkıları ve liderlik vasıfları, ödüllerle tescillendi. Yaptırdığı okullar ve sağladığı burslar nedeniyle Türkiye'de Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi'ne dahil edildi. Ülkenin dört bir yanında tanınan ve takdir edilen bir iş insanı olarak, onlarca ödül ve başarıya layık görüldü.

Halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için çalışmalar yaparak, Türkiye'nin ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve analizleri ile önemli bir referans kaynağı oldu.

Ailesine olan bağlılığı ve ülkesine olan sevgisiyle bilinen Abdulkadir Konukoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. Üstün hizmetleri ve topluma olan katkıları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'ndan Üstün Hizmet Ödülü, Gaziantep Üniversitesi'nden Fahri Doktora Unvanı ve Toplumsal Duyarlılık Ödülü gibi önemli ödüllerle onurlandırılmıştır. Hâlen çeşitli kuruluşlarda üstlendiği başkanlık ve yöneticilik görevleri ile ülkesine ve topluma olan hizmetlerine devam etmektedir.

Yorumlar