Arjantin seçimlerinde dengeler değişti

Arjantin'de devam eden seçimlerde ana muhalefet lideri yeni bir karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
Arjantin seçimlerinde dengeler değişti

Arjantin'de, 22 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan sağcı aday Patricia Bullrich, 19 Kasım'da yapılacak ikinci tur seçimlerinde aşırı sağcı aday Javier Milei'yi destekleme kararı aldı.

Değişim İçin Beraber Koalisyonu Lideri ana muhalefet ittifakının adayı Bullrich, basın açıklamasında, farklı fikirlere sahip olmalarına rağmen ikinci turda Milei'yi destekleyeceklerini duyurdu.

Seçim sürecinde tarafsız kalamayacaklarını belirten Bullrich, "Değişim ya da mafyanın devam etmesi ikilemiyle karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

Özgürlük Gelişimi (La Libertad Avanza) partisinin adayı ve aşırı sağcı Milei, kendilerini destekleyeceklerini duyuran Bullrich'e sosyal medya hesabından teşekkür ederek, "Arjantinlilerin geleceğini her türlü farklılığın önünde tuttuğunuz için size minnettarız." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan "Peronist" ittifakı adayı Sergio Massa da açıklamasında, seçimleri kazanmaları halinde güvenlik politikasını gözden geçireceklerini kaydederek, "Güvensizlikle mücadelede, devletin devredilemez bir sorumluluğu var." dedi.

- İLK TURU MASSA ÖNDE TAMAMLAMIŞTI

Sandıkların yüzde 95'ten fazlasının açıldığı seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Vatan için Birlik (Union por la Patria) partisinin adayı Massa, bütün anketleri yanıltarak yüzde 36,28 ile ilk turu önde bitirmişti.

Aşırı sağcı Milei, yüzde 29,98 oy oranıyla ikinci, Bullrich ise yüzde 23,83 ile üçüncü olmuştu.

Devlet başkanını belirleyecek 19 Kasım'daki 2. turda, Massa ile Milei yarışacak.

Yorumlar