Arınç: Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin bu topraklarda işleri kalmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin bu topraklarda işleri kalmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Arınç, "Aynı bayrak için, aynı vatan için, aynı ülkemiz için can veren insanlar nasıl geçmişte bir ve beraberse, bugün de biz bir ve beraber olarak yaşayacağız. Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin, ayrımcılık yapanların, sen şucusun, sen bucusun diyenlerin bu topraklarda bundan sonra işleri kalmadı." dedi.

    Bülent Arınç, 75 yataklı Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı. Arınç, açılışta yaptığı konuşmada sağlık yatırımların çok önem verdikleri yatırımların belirterek 11 yıl devam eden hükümetlerinde yapılan anketlerden halkın hükümetin yüzde 70'ler dolayında sağlık hizmetlerinden memnun olunduğunu söyledi. Orhangazi'deki hastanenin 2 yıl önce de yapılabileceğini ancak yer bulma gibi sorunlardan dolayı gecikme yaşandığını kaydeden Arınç, müteahhit firma temsilcisine, "Çok çalış, 24 saat çalış, parası bizden çalışmak senden, zaten gecikmişti daha fazla gecikmesin." şeklinde seslendi.

    "BİZ BİRİZ BERABERİZ"

    Orhangazi'nin güzel bir yer olup hizmetin her zaman en iyisine layık olduğunu dile getiren Arınç şunları söyledi: "Burada güzel bir dostluk var, güzel bir kardeşlik var. Biz bunu istiyoruz. Bu memleketin hamdolsun 76 milyon sahibi var. Kim nerede yaşıyorsa, nerede yaşamak istiyorsa bu vatanın asıl sahibi onlardır. Hiç kimse burası benim tapulu arazim, gece kondu kondurtmam diyemez. Her karış toprağı hepimizindir. Nereden gelmiş olursak olalım, nerede yaşıyorsak olalım bu vatanın kaderine ortak olmuş insanlar her yerde eşit yurttaşlarımızdır. Kimse yerli yabancı ayrımı yaparak kardeşliğimizi dinamitlemesin. Kimse sen şuradan geldin, sen buradan geldin, aslı ben burada vardım sen neden geldin. Onlara 18 Mart Çanakkale'yi hatırlatırım. Daha 18 Mart'ın üzerinden bir gün geçti. Dün 1915'de yaşadığımız büyük harbin yıl dönümü idi ve Sayın Başbakanımız Çanakkale'de idi. Bu ülkede ki kader arkadaşlığını görmek isteyenler Çanakkale şehitliğini ziyaret etsinler."

    Çanakkale'de 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: "Aynı bayrak için, aynı vatan için, aynı ülkemiz için can veren insanlar nasıl geçmişte bir ve beraberse, bu günde biz bir ve beraber olarak yaşayacağız. Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin, ayrımcılık yapanların, sen şucusun, sen bucusun diyenlerin bu topraklarda bundan sonra işleri kalmadı. Biz biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiye'yiz. Çanakkale şehitlerimiz bu bakımdan tekrar rahmetle anıyoruz. Hepimiz Çanakkale ruhunu tekrar yaşatmak mecburiyetindeyiz."

    "Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanlar utanmalıdır." diyen Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Birleştirici olmalıyız, bütünleştirici olmalıyız, biz sadece hizmet yarışı ve biz sadece ülkemize daha çok hizmet edecek bir siyaseti inşallah hatim kılmalıyız."

    Konuşmaların ardından butonuna protokol ile birlikte basan Bülent Arınç, hastanenin temelini attı. Temeli atarken sorumlu müteahhidi yanına çağıran Arınç, müteahhit gecikince, "Müteahhit firma temsilcisi kim, nerede saklandı bu adam. Adam kaçtı gitti mi yoksa, daha işin başındayız. 25 trilyon lira para vereceğiz, nerede müteahhidimiz? Gelsene yav. Göster kendini para bizden çalışmak senden." şeklinde konuşması gülüşmelere neden oldu.

    BURSA'YA 1 MİLYAR 25 MİLYON LİRALIK YATIRIM

    Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise ilçesinin şu anki 60 yataklı hastanesinin eski siteme göre yapıldığını ve deprem yönünden de sakıncalı olduğunu belirterek ihalesi yapılan bu hastaneye Orhangazi ilçesinin mutlak ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, hastaneler ve sağlık yatırımları yönünden şu anda Bursa'da 1 milyar 250 milyonluk yatırımın devam ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar