Evde lahmacun nasıl yapılır, lahmacun hamuru nasıl olmalı, lahmacun fırın taşı ne kadar?

Evde lahmacun nasıl yapılır, lahmacun hamuru nasıl olmalı, lahmacun fırın taşı ne kadar? Arda Şef'in evde lahmacun tarifi ev hanımları tarafından en çok tercih edilenlerden oldu. Arda'nın evde lahmacun tarifi nasıldır, malzemeleri nelerdir. İşte Arda'nın Mutfağı Evde Lahmacun Tarifi

Evde lahmacun nasıl yapılır, lahmacun hamuru nasıl olmalı, lahmacun fırın taşı ne kadar, soruları MasterChef Türkiye'de lahmacun yapma yarışıyla birlikte Türkiye genelinde birçok kişi tarafından merakla sorulmaya başlandı. Lahmacun fırın taşı genellikle andezit ve bazalt olarak da tercih edilir.

Yarışamcıların taş fırında lahmacun yapması ve şeflerin iştahlı bir şekilde tatması ekran başındakilerin de iştahını açtı.

Birçok insan evde lahmacun yapmanın yollarını ve yöntemlerini araştırmaya başladı. 

Evde lahmacun nasıl yapılır, hamuru nasıl olur, lahmacun taşı nasıl ve ne kadar sorularının cevaplarını sizler için derledik. 

Evde lahmacunu en iyi yapan usta Arda Türkmen'dir.

Arda Türkmen en çok takip edilen şeflerden biridir.

Tarifleri bir çok kişi tarafından uygulanır ve mükemmel sonuçlar elde edilir.

Arda'nın evde lahmacun tarifi ise efsane lezzetlerden biridir.

Arda evde lahmacun tarifi için öncelikle listedeki malzemeleri hazır etmelisiniz. Daha sonra adımları birer birer takip edin. Haydi başlayalım işte bire bir ölçüleri ile Arda Evde Lahmacun Tarifi.

EVDE LAHMACUN İÇİN GEREKLİ OLAN TARİF VE MALZEMELER

Malzemeler

300 gr dana kıyma, köftelik orta yağlı

1 adet rendelenmiş soğan

1 yemek kaşığı dolusu biber salçası

2 adet rende domates

1 avuç ince kıyılmış maydanoz

1 tutam pul biber

1 dolu çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

2 yemek kaşığı su

Hamur için malzemeler

300 gr un ( Yaklaşık 13 tepeleme kaşık)

1 su bardağından biraz az su ( 200 ml standart bardak ) | Bardak Ölçüleri İçin Şu Yazımıza Bakabilirsiniz: Bardak Ölçüleri
2-3 gr yaş maya

1 çay kaşığı tuz

1 tutam şeker

EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur için, ılık suyun içinde maya ve şeker karıştırılır. Ardından büyük bir kaba elenmiş un ve tuz alınır. Ortası havuz şeklinde açılarak hazırlamış olduğumuz maya ve şeker kaışımı ortadaki havuza dökülür. 

Elle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve 2 saat mayalanması için üzerine bez örtülerek kenara alınırç

Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır. Bir kabın içine önce kıyma sonra rendelenmiş soğan, ardından tüm iç malzmeler eklenir ve yoğurulur içine 2 yemek kaşığı su ilave edilir tekrar yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. (İç malzemeyi bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz daha leziz olur)

Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayrılır. Her beze merdane ile un yardımı ile açılır. Ve hamurların üzerine iç harç yayılır. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika pişirilir. 

FIRINDA TAŞ ÜZERİNDE LAHMACUN YAPMAK

Birçok insan evdeki fırına taş yerleştirerek lahmacunu nasıl yapacağını düşünüyor. Bunu için fırın taşı fiyatlarını merak ediyor.

Evde lahmacun nasıl yapılır, lahmacun hamuru nasıl olmalı, lahmacun fırın ne kadar?
Caption

 

Lahmacun veya pizza için fırın taşı internet üzerinden alışveriş sitelerinden satılıyor.

Fırın taşlarının fiyatları boyutları, ebatları dikkate alınarak satılıyor.

Fiyatları ise genellikle 150 TL ile 2000 TL arasında değişiyor. 

Pizza veya lahmacun fırın taşı genellikle mermer, granit, dökme veya gerçek taştan oluşur. Fiyatı da ona göre farklılık gösterir.

Afiyet olsun

Yorumlar

Ben nevin Yalçın 4 çocuk annesi olarak özellikle de evde yapmak istiyorum lütfen cevap yazarsanız sevinirim iyi günler dilerim kolay gelsin size
Nevin Yalçın Benim fırın da öyle ayar yok ben nasıl bir yöntem kullanılarak pişireyim. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler