Arda Türkmen Muska Tatlısı

Arda Şef'in en güzel tariflerin muska tatlısının yapılışını sizler için derledik. Arda'nın mutfağının en özel tariflerinden olan Muska Tatlısı yapılışı için öncelikleri malzemeleri listede verildiği gibi hazırlamalısınız. İşte Muska Tatlısı detaylı anlatımı

Muska Tatlısı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Ünlü şeflerden Arda Türkmen'in verdiği tarif ile nefis bir muska tatlısı yapmaya hazır mısınız? İşte Arda Şef'in özel tarifi Muska Tatlısı tarifi, yapılışı ve püf noktaları

Muska Tatlısı Malzemeleri

2 adet yufka

İç Harcı için Malzemeler

1,5 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı

Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu
Süslemek için Malzemeler
Ceviz içi – ince kıyılmış

Muska Tatlısı Yapılışı

Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şerbeti için; Su ve toz şeker ocağa alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra limonu eklenir ve soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için, bir karıştırma kabında ince kıydığınız ceviz, pudra şekeri ve üzüm pekmezini karıştırılır.

Ardından, Yufkanızı ortadan ikiye kesin. İlk yufkanızı uzun olan tarafı yukarıya bakacak şekilde tezgahınıza serin.

Ardından boyuna 4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.  Hazırladığınız iç harçtan 1 – 2 tatlı kaşığı alıp kestiğiniz yufka şeridinin uç kısmına koyun.

Muska şeklinde katlayarak sarın.  Yufkanın uç kısmını suya batırın ve yapıştırın.

Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. Muska tatlılarınızı ısıttığınız yağda kızartın.

Tatlılarınızı kızarttıktan sonra şerbete alın ve 1 – 2 dakika bekletin.  Muska tatlılarınızı servis edeceğiniz tabağa dizin ve üzerlerine ince kıyılmış ceviz serperek servis edin.

Afiyet Olsun.