Antalya'da Zabıta ile Pazarcıların Meydan Savaşı

Ruhsatsız satış yaptıkları tespit edilen ve tezgahlarının kaldırılmasına karar verilen 78 pazarcı ile zabıta görevlileri arasında arbede çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da Zabıta ile Pazarcıların Meydan Savaşı

Antalya'da ruhsatsız satış yaptıkları belirleme edilen ve tezgahlarının kaldırılmasına karar verilen 78 pazarcı ile zabıta görevlileri içerisinde çatışma çıktı. Döner bıçakları ve demir çubukların kullandığı kavgada bir pazarcı kendi salladığı demirin kafasına gelmesiyle yaralandı. Olaylar polisin araya girmesiyle son bulurken 10 şahıs gözaltına alındı.

ESNAF İLE ZABITA ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Antalya'da 3 haftadır bulunduğu bunun şeklinde sabah saatlerinde Şirinyalı Mahallesi'ndeki Cumartesi Pazarı'na gelen zabıta ekipleri, belediye ekiplerince işaretlenen ruhsatsız pazar yerlerine zabıta vasıtası ve çöp kamyonlarını koyarak tezgah açılmasına mani oldu. Pazar yerine gelen esnaf ile zabıta ekipleri içerisinde tyükselişma çıktı. Bu sırada birtakım pazarcılar zabıta araçları ve kamyonların önlerine tezgahlarını açtı.

PAZARCILAR ZABITAYA DEMİR ÇUBUKLA SALDIRMAK İSTEDİ

Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Amiri Mustafa Muzaç, pazarcılara, ruhsatsız bulunan tezgahları boşaltmak durumunda olduklarını söyledi. Muzaç'ın talimatıyla pazar bölgesine girmek arzulayan zabıta ekipleriyle pazarcılar içerisinde kavga başladı. Pazarcılar, zabıta ekiplerine döner bıçakları ve demir çubuklarla saldırmak istedi. Zabıtanın biber gazı kullanmasıyla kavga daha da büyüdü. Arbede esnasında pazarcı Akif Yaşar, kendi salladığı demirin kafasına gelmesiyle yaralandı.

ARAYA POLİS EKİPLERİ GELDİ

Olayların büyümesi üstüne devreye polis ekipleri girdi. Zabıta ekipleri biber gazı kullanmaya devam edince polis ekipleri pazarcılara doğru sıkılan gazın ortasında kaldı. Pazarcılar ile zabıta içerisinde yaşanan kavga polislerin 10 kişiyi gözaltına almasıyla son bulurken, zabıta ve çevik takat ekipleri ile pazarcıların bölgedeki bekleyişi sürüyor.



Yetkililer önümüzdeki hafta pazarın tamamının kaldırılacağını belirti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar