Ankara'daki patlamadan acı haber

Ankara son dakika haberi: Keçiören'de meydana gelen patlamada ağır yaralananlar arasında bulunan biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın tüp kaynaklı olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki patlamadan acı haber

Son Dakika haberi... Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda doğal gaz patlaması meydana geldi. Çok sayıda apartman sakini oluşan göçükten kurtarıldı. İtfaiyenin çalışmaları devam ederken patlamanın doğalgaz kaynaklı olabileceği belirtilmişti; ancak daha sonra gelen haberlere göre patlama tüp kaynaklı. Sağlık Bakanı Koca, patlama sonucu yaşanan göçükte ikisi ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin ağır olduğu açıklanmıştı. Daha sonra ise baba ve kızı olduğu öğrenilen iki ağır yaralının hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Ankara'nın Keçiören ilçerinde bir binada patlama meydana geldi Olay, saat 22.26 sıralarında Keçiören ilçesi Kızlarpınarı Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 katlı bir binanın tüm katlarının mutfak bölümlerinde patlama meydana geldi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki 2 yaralı sağlık ekiplerine teslim edilirken ekiplerin enkazda arama çalışmaları devam ediyor.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ankara Keçiören'de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz."

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok " İtfaiye çalışıyor altta başka biri var mı diye. İnşallah daha fazla yaralı ya da ölü yoktur. Şuan olay yerindeyim. Doğal gaz patlaması. Tüp bu kadar yoğun bir tahribat yapamaz. Bir çocuk yeni çıkardılar şimdi." dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre yaşanan patlamayla ilgili son durumun itfaiyeden gelen raporla netleşeceği belirtildi. İlk belirlemelere göre, patlamanın meydana geldiği binanın bir kısmında doğalgaz kullanıldığı, bir kısmında da kullanılmadığı tespit edildi. Patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz olmadığı, dairede bulunan mutfak tüpünün patladığını öğrenildi. Savcılık tarafından öğrenilen bilgilerde, dairede meydana gelen ölümlerin yanarak değil, basın sonucu iç organ parçalanması sonucunda olduğu belirlendi.


 

Yorumlar