Amerika'daki Müslüman polislerden deprem yardımı

Türkiye'deki depremlerde açılan yaraları sarmak için dünyanın dört bir yanından yardımlar ve destekler geliyor. Amerika'da yaşayan Türk ve Müslüman polisler de bu yardım seferberliğinde aktif rol aldı.

Google Haberlere Abone ol
Amerika'daki Müslüman polislerden deprem yardımı

ABD'nin New York kentinde görev yapan Türk ve Müslüman polisler, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yardım için tek yürek oldu.

New York'ta faaliyet gösteren Müslüman Polisler Topluluğu ile Orta Doğu ve Türk Polisler Derneği üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye ve Suriye'de etkilenenler için ortak yardım kampanyası başlattı.

Queens’te bulunan bir depoyu yardım merkezi olarak kullanan polisler, burada toplanan malzemelerin, tasnif ve paketleme işlemlerini yaparak kargoya hazır hale getirdi.

Giresunlu olan ve 7 yıldır polis olarak görev yapan Egemen Aydın, yardımları, camilerden, kiliselerden ve toplumun değişik yerlerinden topladıklarını belirterek, “Türkiye’de insanlar çok acı günler geçiriyor, biz de okyanus ötesinden elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Hataylı olduğunu belirten diğer bir polis memuru Emir Salman da depremlerde aile üyelerini kaybettiğini söyleyerek, “Çok üzgünüm, doğduğum büyüdüğüm bütün sokaklar yerle bir olmuş durumda.” şeklinde duygularını aktardı.

12 yıllık polis memuru Dilek Kahveci, bu yardımları Türk ve yabancı polis arkadaşlarıyla topladıklarını kaydederek, depremzedeler için “ilk günden beri kalbimiz sizinle, yardımlarımızı esirgemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gönüllü gruptan Komiser Orhan Mert Bayram, maddi ve ayni her türlü yardımı değerlendirdiklerini belirtti.

Adanalı dedektif Uğur Bek de, şu ana kadar 76 palet yardım toplandığını, bunların Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve Türk Hava Yolları aracılığıyla haftaya Türkiye’ye gönderileceği bilgisini paylaştı.

Yorumlar