Amazon işe alım mesajı WhatsApp gerçeki mi?

Amazon işe alım mesajı şeklinde WhatsApp ile gelen bildirim gerçeki mi, Amazon'da işe alım müdürü olduğunu belirterek kendisiyle iletişim kurulmasını isteyen numara sahte mi gerçek mi araştırılıyor. 05398147038 numarası üzerinden gelen mesajlar gerçek mi?

Google Haberlere Abone ol
Amazon işe alım mesajı WhatsApp gerçeki mi?

Amazon işe alım mesajı WhatsApp ile gelen bildirim gerçeki mi? Amazon şirketinde müdür olduğun ileri sürerek kendisiyle iletişim kurulmasını isteyen kişi WhatsApp üzerinden milyonlarca kişiye mesaj atıyor. Gelen mesajla birlikte gönderilen linke tıklanması veya verilen telefon numarası üzerinden iletişim kurulması talep ediliyor. Peki, Amazon işe alım WhatsApp mesaj gerçek mi? 05398147038 numarasından gelen mesajlara dikkat lütfen. 

Amazon'da işe alım müdürü olduğunu belirten kişinin attığı mesaj tam olarak şöyle: Merhaba, Amazon'da işe alım müdürüyüm, yarı zamanlı çalışanları işe alıyoruz, boş zamanınızı çalışmak için kullanabilirsiniz. Zaman veya iş yeri kısıtlaması yoktur. Günlük maaş 500-3000TL. (Not: En az 20 yaşında olmak zorunludur, öğrenciler katılamaz) İlgileniyorsanız, lütfen WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçin 👉: +905398147038 Herhangi bir mesajı yanıtlayın. Benimle iletişime geçmek için linke hızlıca tıklayabilirsiniz 👉: https://wa.me/905398147038

Amazon ile ilişkilendirilerek gönderilen bu mesajın bildiğimiz Amazon şirketiyle uzaktan yakından bir alakası yok.  

Amazon'un işe alım süreçleri ve istihdam yöntemi tamamen farklı. Kaldı ki hiçbir şirket bu şekilde bir alım yapmaz. 

Söz konusu WhatsApp ve kısa SMS şeklinde gelen mesajlar genel olarak dolandırıcıların kullandığı bir yöntemin küçük bir parçasıdır.

Bu yöntemi kullanarak insanları çeşitli tuzaklara çekiyorlar.

Onlardan biri de, önce küçük küçük paralar kazandırıp ardında da büyük paraları kaçırma yöntemidir. 

Birçok kez internette denen bu yöntemle hala insanlar kandırılabiliyor. 

Yöntem son derece basit ve biraz dikkat edenlerin dolandırıcılık yöntemi olduğunu anlayabileceği bir yöntemdir.

Öncelikle size verilen linklere tıkladığınızda sizden bir kayıt formu istiyorlar.

İstenen kayıt formlarını doldurduktan sonra ise size küçük bir görev vereceklerini bu görevi yerine getirmeniz halinde hesabınıza bir miktar para yatıracaklarını söylüyorlar. Sonra da hesaba yatırılan parayı çekebilmeniz için sizden bir miktar para yatırmanızı isteyecekler. Bu şekilde aşamalı bir yöntemle ilerleyen karşılıklı iletişim bir süre sonra siz büyük bir parayı yatırdığınız andan itibaren kopuyor. Ve bir daha da karşınızdakine ulaşamıyorsunuz. Yatırdığınız para da havaya uçmuş oluyor.

Söz konusu dolandırıcılara hedef olan birinin en son internette paylaştığı şu mesaj size bir fikir verebilir: 

Önce 100 TL'ye artı 30 TL veriyorlar, sonra durmadan sizden para istiyorlar, görevi tamamlaman gerek diyerek, 300, 600, 1000 TL durmadan para yatırmak gerekiyor ve geriye ödeme bir türlü yapmıyorlar, aldatmaca yani. Sonra, siz uğraşırken paranızı geri almak İçin, sizin üye olduğunuzu görmeyen çok kişiden aynı şekilde part time iş var mesajı geliyor, ben zarara uğradım sizler uğramayın diye yazıyorum, bilginiz olsun😢


 

Yorumlar