Amasya'da bu yıl 8 proje DOKAP desteği aldı

DOKAP, Amasya'da bu yıl toplam proje tutarı 15 milyon liranın üzerinde olan 8 projeyi destekleyecek

Google Haberlere Abone ol
Amasya'da bu yıl 8 proje DOKAP desteği aldı

Amasya'da, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından (DOKAP) bu yıl destek alacak projelerin protokolleri imzalandı.

Vali Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, DOKAP'ın sunacağı imkanlarla Amasya'da sanayi, altyapı, tarım, eğitim ve turizm gibi alanlarda yatırımlar için yeni fırsatlar oluşacağını söyledi.

Bu yıl toplam proje tutarı 15 milyon 159 bin 808 lira olan 8 projenin DOKAP tarafından desteklendiğini belirten Masatlı, farklı sektörler ve hizmet alanlarında gerçekleştirilen desteklemelerin Amasya ekonomisi ve istihdamının güçlenmesi, sosyokültürel yapısının gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Nihai olarak merkezi ve taşrasıyla bölgede ahenkli şekilde çok çalışarak, Türkiye'yi dünyada lider ülke yapıp 2023 hedeflerine ulaşmanın amaçlandığını dile getiren Masatlı, "Amasya'mızı DOKAP bünyesine dahil ederek bu imkanlardan faydalanmamızı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri'ye ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayata geçirilecek projelerin Amasya'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise DOKAP tarafından onaylanan projelerin Amasya'ya hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Vali Masatlı, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve proje sahibi kurumların yöneticileri tarafından iş birliği protokolleri imzalandı.

 

Yorumlar