Almanya'da 3. Dünya Savaşına hazırlık tartışması

Almanya Genelkurmay Başkanı ülkesinin 5 yıl içerisinde savaşa hazır hale gelmesi gerektiğinin altını çizerek çalışmalara başladıklarını söyledi. Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, ülkesinin 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmesi gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 3. Dünya Savaşına hazırlık tartışması

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, gelecek beş yıl içinde olası bir savaş senaryosuna karşı ülkesinin hazır olması gerektiğini açıkladı. Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana yaşanan en ciddi askeri tehdit karşısında Breuer, savunma kapasitesinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

ASKERİ TEHDİTLER VE RUSYA'NIN ROLÜ

Breuer'in açıklamalarına göre, Rusya'nın askeri hareketliliği ve Ukrayna üzerindeki eylemleri, Avrupa'nın güvenliğini doğrudan tehdit ediyor. Rusya'nın savaş ekonomisine geçiş yapması ve Vladimir Putin'in genişleme politikaları, Almanya'nın savunma stratejisinde önemli değişiklikler yapmasını zorunlu kılıyor.

SAVUNMA VE DETERANS

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Breuer, ülkenin savunma stratejisinde caydırıcılığın ve hazırlığın esas alınması gerektiğini vurguladı. Açıklaması, hem zihniyet değişikliği hem de askeri kapasitenin artırılmasını içeriyor.

NATO VE SAVUNMA HARCAMALARI

Breuer, Almanya'nın NATO içindeki taahhütlerini yerine getirme sürecinin gecikmeli de olsa devam ettiğini belirtti. Bu arada, Almanya'nın savunma bütçesini artırma ve modern silah sistemleri satın alma kararı, ülkenin askeri kapasitesini önemli ölçüde güçlendirme yolunda kritik bir adım olarak görülüyor.

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer
Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer

 

MODERNİZASYON VE YATIRIMLAR

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Almanya, savunma harcamalarını artırma ve F-35 savaş uçakları, Chinook nakliye helikopterleri ve Arrow-3 füze savunma sistemleri gibi modern silah sistemlerine yatırım yapma kararı aldı. Alman Silahlı Kuvvetlerinin gelecekteki tehditlere karşı daha hazırlıklı olması doğal bir hakkı olarak görülüyor.

 

Yorumlar