Almanya ve Singapur arasında yeni anlaşmalar

Almanya ve Singapur ikili ilişkilerdeki iş birliği alanlarını artıracak

Google Haberlere Abone ol
Almanya ve Singapur arasında yeni anlaşmalar

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, iklim, eğitim, ekonomi ve savunma gibi alanlarda iki ülke arasındaki iş birliğini derinleştirme konusunda anlaştı.

The Strait Times'in haberine göre, Almanya Başbakanı Scholz, Singapur'a gerçekleştirdiği günübirlik ziyarette mevkidaşı Lee ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ortak bildiri yayınlayan iki lider, Singapur ve Almanya'nın iklim değişikliği, büyük güç rekabeti ve tedarik zinciri kesintileri gibi küresel sorunlar karşısında ortaklıklarını güçlendireceğini belirtti.

Liderlerin iklim, eğitim, ekonomi ve savunma alanları dahil olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliğini derinleştirme konusunda anlaştığı belirtilen bildiride, "Almanya ve Singapur, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve dayanıklılığa dayalı bir gelecek kurgulamak adına kararlılık ve hırsla ortaklığını daha da güçlendirecek." ifadesi yer aldı.

Görüşmelerinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında Başbakan Lee, ekonomik bağlantıların Kovid-19 salgını boyunca güçlü kaldığını ve her iki ülkenin aşı konusunda yakın şekilde çalıştığını söyledi.

Lee, savunma alanındaki ilişkilerin de sıcak ve gelişmekte olduğunu kaydederek, Singapur donanmasına ait 2 denizaltının denize indirilmesi için aralık ayında Almanya'nın liman kenti Kiel'i ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Başbakan Scholz ise ülkesinin Singapur ile ilişkilerinin yakın olduğunu ve daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinden Ukrayna'daki savaşa kadar pek çok krize dünyada tek başına mücadele edebilecek gücün olmadığını hatırlatan Scholz, "Dünya çok kutuplu bir hal alıyor. Hepimizin ortaklara ihtiyacı var, hepimiz çok taraflı iş birliğine inanıyoruz ve istikrarlı birçok taraflı uluslararası düzene ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Almanya, 2021 itibarıyla iki ülke arasındaki toplam 23,4 milyar dolarlık ticaretle Singapur'un Avrupa Birliği'ndeki (AB) en büyük ticari ortağı.

Yorumlar