Alman Dışişleri Bakanı bugün Ankara'da

Türkiye ile AB arasında yeni bir sayfa açılması için çağrılarda bulunan hükümet bugün Almanya'dan bir misafir ağırlıyor. Merkel, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye ile AB konusunu görüşmek istediklerini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Alman Dışişleri Bakanı bugün Ankara'da

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üst üste yaptığı çağrılardan sonra Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bugün Ankara'da temaslarda bulunacak. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın Ankara temaslarında öncelikli konunun Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere yeniden başlamaları nedeniyle Doğu Akdeniz meselesi olacağı belirtildi. Almanya Başbakanı Merkel, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye ile AB konusunu görüşmek istediklerini söylemişti.

Konuyla ilgili Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmelerde ayrıca  Türkiye'nin AB ile gelecekteki ilişkileri, Joe Biden'in Çarşamba günü ABD Başkanı olarak göreve başlayacak olması nedeniyle transatlantik ilişkiler ve ikili konuların ele alınacağı belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da görüşmenin içeriği ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "AFC Dışişleri Bakanı Heiko Maas 18 Ocak 2021 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Yapılacak görüşmelerde, ikili ve bölgesel konuların yanı sıra Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınması öngörülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile 2016'da son bulan istikşafi görüşmelerin 61'inci turunun 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'da yapılacağını bildirmişti. Doğu Akdeniz gerginliği son dönemde Türkiye ile AB arasındaki anlaşmazlıkların başında geliyor. Maas’ın Türkiye saatiyle 12.15’de Ankara’da olması bekleniyor. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasal arama faaliyetlerinden rahatsızlık duyan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi'nin yangında duran Almanya'nın Türkiye'ye karşı tavrını daha da yumuşatması bekleniyor. 

 

Yorumlar