Alman çalışma bakanı yeni kalifiye göç konsepti hazırlayacak

Almanya Çalışma Bakanı Andrea Nahles, ülkenin ekonomik refahının istihdam piyasasındaki açığının giderilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Alman çalışma bakanı yeni kalifiye göç konsepti hazırlayacak

Almanya Çalışma Bakanı Andrea Nahles, ülkenin ekonomik refahının istihdam piyasasındaki açığının giderilmesine bağlı olduğunu söyledi. Kalifiye elaman açığını gidermek için yeni bir konsept hazırlayacak olan Nahles, “Konsepti önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu’na sunacağım." dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) serbest dolaşımla istihdam piyasasına katkı vereceğini söyleyen Sosyal Demokrat Partili Bakan Nahles, AB’nin kalifiye elaman açığını gidermek için önemli olduğunu söyledi. Meslek eğitimi almayan ve okul diplomasi olmayan gençlerin tekrar kazanılması için çalışmalar yapacağını açıklayan Çalışma Bakanı Nahles, diğer önemli bir sorunun da uzun süre işsiz kalan insanları iş hayatına kazandırmak olduğunu kaydetti.

Gelecek dört yıl bakanlık döneminde çalışanların hayat şartlarının iyileşmesi için gayret edeceğini söyleyen Nahles, “Benim babam da emekli bir çiftçi. Çalışanların ve emeklilerin durumlarını yakından biliyorum. Çalışma ve Sosyal İşler Başkanlığı’nı da insanların günlük hayatına doğrudan etkisi ve katkısı olduğu için üstlendim." dedi. CİHAN

Yorumlar