AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ oldu

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdiği isim Hamza Dağ oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Ankara'da gerçekleştirilecek olan törenle partisinin yerel seçimler için belediye başkan adaylarını açıklayacak. Aday tanıtım toplantısı öncesinde, AK Parti'nin belediye başkan adayları hakkında bilgiler kulisler aracılığıyla kamuoyuna sızdı. Bu süreçte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu bilgisi de ortaya çıktı.

İZMİR'DE HAMZA DAĞ ADAY OLARAK BELİRLENDİ

Partinin önemli isimlerinden biri olan Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kulislerden elde edilen bilgilere göre, Dağ'ın adaylığı AK Parti içinde kabul görmüş durumda.

ÖNCEKİ ADAY TANITIMLARI VE DİĞER ADAYLAR

Daha önce 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda, İstanbul dahil olmak üzere 26 ilin belediye başkan adayları açıklanmıştı. Bu toplantıda İstanbul için Murat Kurum, Kocaeli için Tahir Büyükakın, Eskişehir için Milletvekili Nebi Hatipoğlu gibi isimler aday olarak belirlenmişti.

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında tamamlamıştır. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir. 2011 seçimleri ile birlikte 24. dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'de görev almıştır.

Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yapmıştır. 29 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongre sonrası AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar