AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mecut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok oldu. Resmi açıklama yapılmasa da Altınok'un adaylığı kesinlik kazanmış görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok oldu

Son dakika gelişmesine göre, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı Turgut Altınok olarak açıklandı. Altınok, şu an AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte.

ALTINOK'UN GÖRÜŞLERİ VE SİYASİ YOLCULUĞU

Altınok, daha önce 2023 yılında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in Başkent Kulisi programında, Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık konusunda, "Görev bizde istenmez verilir. 'Aday ol' denirse biz göreve hazırız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda başlayan Altınok, Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde MHP ve Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 2004 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aynı göreve yeniden seçildi.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1962 doğumlu Turgut Altınok, ilk ve ortaöğrenimini Ankara Keçiören'de tamamladı. Uluslararası hukuk alanında yükseköğrenim gören Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkılarından dolayı Azerbaycan ve Kazakistan'dan ödüller aldı.

KEÇİÖREN'İN DÖNÜŞÜMÜ

Altınok'un belediye başkanlığı döneminde Keçiören, turizm merkezi haline gelerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Gezilecek Yerler" kataloğunda yer aldı. Kentsel dönüşüm projeleri, üstyapı çalışmaları ve yenilikçi projelerle Keçiören'i Ankara'nın parlayan yıldızı haline getirdi. Altınok, Atatürk Cumhuriyet Kulesi ve Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi gibi önemli eserlerin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel projeye imza attı.

Altınok’un Keçiören’e kazandırdığı sayısız eser ve hizmet bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir eser olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi ve Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi başta olmak üzere Deniz Dünyası, Türkiye’nin ilk şehir merkezli teleferiği, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Saat Kulesi, Keçiören Doğal Yaşam Parkı, Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Lavanta ve Gül Bahçesi Çekim Platosu, çeşmeler, sebiller, şelaleler, yürüyüş yolları, gül bahçeleri, örnek ve modern pazar yerleri, eğitim merkezleri, kütüphaneler, kreşler, 600’e yakın park-bahçe ve spor kompleksini Başkentlilerin kullanımına sundu. İhtiyaç sahiplerine destek programları, sosyal sorumluluk projeleri, kültür sanat projeleri, sokak hayvanlarının rehabilitesi için kurulan bakım merkezi, teknoloji merkezi ve buz pateni pisti ile şehre yeni bir vizyon kazandırdı.

ÖZEL HAYATI

Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır. Adalet, hoşgörü ve samimiyet merkezli yaklaşımıyla tanınan Altınok, yerel yönetimlerde örnek alınan bir profil sergilemektedir.

Yorumlar