"AK Parti'nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar çok değerlidir"

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli: - "AK Parti'nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar çok değerlidir" - "Türkiye'nin son 15 yılına damgasını vuran reformcu ruhu en çok engellilerle ilgili düzenlemelerde görmek mümkündür"

Google Haberlere Abone ol
"AK Parti'nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar çok değerlidir"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti'nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmaların çok değerli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin son 15 yılına damgasını vuran reformcu ruhu en çok engellilerle ilgili düzenlemelerde görmek mümkündür." dedi.

Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sine bakıldığı zaman 15. yüzyılda bile Osmanlı sarayında adalet hizmetinde çalışmak üzere "sağırlar grubunun" oluşturulduğunu anımsatarak, bugün Mecliste bulunan kavaslar arasında beş işitme engelli kişinin yer aldığını belirtti.

AK Parti'nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmaların çok değerli olduğuna değinen Benli, AK Parti'nin insana değer veren anlayışıyla bütün engelli gruplarının, eğitimlerinin devam etmesi, ailelerinin desteklenmesi ve maddi anlamda imkanların sağlanmasının da ötesinde onların kendi potansiyellerini kullanabilecekleri değerli bireyler olarak toplumun içinde yer almalarına yönelik somut çalışmalar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımının gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden biri olduğuna işaret eden Benli, AK Parti olarak, bu gelişmişliğin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsediklerini vurguladı.

Türkiye'nin, engellilerin sorunları konusunda adeta bir devrim gerçekleştirdiğini belirten Benli, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin Türkiye'nin son 15 yılına damgasını vuran reformcu ruhu en çok engellilerle ilgili düzenlemelerde görmek mümkündür. AK Parti'nin temel anlayışı; 'insanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bu nedenle de engellilerle ilgili olan zihniyet değişimini gerçekleştirdi. Onlar için yaptığı çalışmaların bir yardım değil hak olduğunu ortaya koydu. Özellikle 2005 yılında çıkardığımız 5378 sayılı Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır."

Benli, AK Parti öncesi hayal dahi edilemeyen pek çok uygulamanın AK Parti döneminde gerçekleştirildiğini ve engellilerle ilgili yapılacak çalışmalarda AK Parti'nin rakibinin de kendisi olduğunu kaydetti.

Yorumlar