AK Parti'nin "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergesi

- AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: - "Cinsel istismar ve tecavüz suçlarıyla ilgili 2014 yılında Türk Ceza Kanunu'ndaki maddeleri biz ağırlaştırdık. Adalet Bakanımız çalıştı ve bu suçları daha da ağırlaştırarak parlamentonun huzuruna getiriyoruz" - "Böyle çalışan partiye 'Tecavüzcüleri aklıyor' gibi ithamlarda bulunmak en hafif tabiriyle siyasi nezaketsizliktir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergesi

MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti'nin cinsel istismar suçlarına ilişkin önergesine yönelik tepkilerle ilgili, "Cinsel istismar ve tecavüz suçlarıyla ilgili 2014 yılında Türk Ceza Kanunu'ndaki maddeleri biz ağırlaştırdık. Adalet Bakanımız çalıştı ve bu suçları daha da ağırlaştırarak parlamentonun huzuruna getiriyoruz. Böyle çalışan partiye 'Tecavüzcüleri aklıyor' gibi ithamlarda bulunmak en hafif tabiriyle siyasi nezaketsizliktir." dedi.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin her zaman tecavüz ve cinsel istismar gibi suçların karşısında olduğunu belirterek, muhalefet partilerinin AK Parti'yi karalamaya çalıştığını söyledi.

Herkesin önergeyi anlaması gerektiğini belirten Özdağ, şunları kaydetti:

"Önergemiz ortada. Türkçe konuşuyoruz, Türkçe yazıyoruz. Cinsel istismar ve tecavüz suçları ile ilgili 2014 yılında Türk Ceza Kanunu'ndaki maddeleri biz ağırlaştırdık. Adalet Bakanımız çalıştı ve bu suçları daha da ağırlaştırarak parlamentonun huzuruna getiriyoruz. Böyle çalışan partiye 'tecavüzcüleri aklıyor' gibi ithamlarda bulunmak en hafif tabiriyle siyasi nezaketsizliktir."

- Önerge, 3 bin 800 kişiyi kapsıyor

Önerge hakkında bilgi veren Özdağ, şunları dile getirdi:

"Biz bu önergede ailelerin anlaşması sonucunda 15,16, 17 gibi küçük yaşlarda kızlarla evlenen şahıslar hakkında açılan kamu davalarından ceza alan kişilerden bahsediyoruz. Kamu davası açıldığı için erkekler 4-5 yıl sonrasında ceza almışlar. Çocukları olmuş. İşleri güçleri var, bir yerlerde çalışıyorlar, hayatlarını devam ettiriyorlar. Erkek cezaevine giriyor. 5-8 yıl arası cezaevinde yatacak. Eşi ve çocukları dışarıda mağdur olacak.

Bu önerge geriye dönük olarak kanun çıktığından itibaren bu konuya müdahil olan 3 bin 800 kişiyi kapsıyor. Bundan sonrakileri kesinlikle kapsamıyor. Burada çocuk evliliklerini teşvik etmiyoruz. Veyahut tecavüzcüsüyle evlenmesini sağlamıyoruz."

Özdağ, önergeyle aileleri nedeniyle çocukların mağduriyetlerini gidermeye çalıştıklarını kaydederek, başka bir niyet aranmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar