AK Parti'nin Ağrı mitingi

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Onca seçim, referandum geçirdik, bu Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Türkçe gazete basıp 'hayır' reklamı yaptıklarını görmedim. Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'dan çıkacak 'evet' ile Türkiye şaha kalkacak. Bir daha tut tutabilirsen" - "Yaşlanan nüfusu, durgun ekonomisiyle sosyal sorunlarıyla boğuşan Avrupa biliyor ki Türkiye, geleceğin parlayan yıldızı olacak, daha da büyüyecek, güçlenecek, bölgesinde istikrarın, güvenin, teminatı olacak"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Ağrı mitingi

AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Onca seçim, referandum geçirdik, bu Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Türkçe gazete basıp 'hayır' reklamı yaptıklarını görmedim. Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'dan çıkacak 'evet' ile Türkiye şaha kalkacak. Bir daha tut tutabilirsen." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Ağrı'ya 15 yılda 8 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, 2002'de ihracatı olmayan kentin bugün 4 milyon dolar ihracat gerçekleştirir hale geldiğini anlattı.

Yıldırım, Ağrı'da 4 bin 243 konut, 25 spor tesisi, 4 bin 148 derslik yaptıklarını, 2007'de Ağrı'ya üniversite kurduklarını vurgulayarak, eğitim alanındaki diğer hizmetleri de anımsattı.

- "Ağrı'nın hastanesi gecikti, bunun için özür diliyorum"

Sağlık alanında birçok ilçede hastane açtıklarını belirten Yıldırım, "Bana diyeceksiniz ki 'Ağrı'nın hastanesi ne oldu?' Ağrı'nın hastanesi gecikti, bunun için özür diliyorum ama bu sene Ağrı'ya çok güzel bir hastaneyi bitirip, hizmete alıyoruz." diye konuştu.

Ağrı'ya doğalgaz geleceği müjdesini de veren Yıldırım, ihalenin yapıldığını, kanallarının döşenerek bu yıl sonuna kadar kenti doğalgazla buluşturacaklarını ifade etti.

Başbakan Yıldırım yaptıkları yol hizmetlerini de hatırlatarak, Ağrı'da 17 kilometre olan bölünmüş yolun üzerine, 330 kilometre daha bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi.

Havaalanındaki düzenlemelere de değinen Yıldırım, 2003'te Ağrı'ya bir yılda ancak 8 bin yolcu geldiğini, geçen yıl ise 235 bin yolcu kapasitesine ulaşıldığını vurguladı.

Kentte yapımı devam eden diğer yatırım ve hizmetleri de anımsatan Yıldırım, merkez devlet hastanesi, ilçelerdeki yol ve baraj çalışmaları ile 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ve kamp eğitim merkezinin de yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

- "2017'de Ağrı merkez, Doğubeyazıt'a da doğalgazı getiriyoruz"

Başbakan Yıldırım, "İnşallah 2017'de Ağrı merkez, Doğubeyazıt'a da doğalgazı getiriyoruz. Patnos'a da bakacağız." dedi.

16 Nisan'ın Türkiye için ne kadar büyük bir fırsat olduğunu "Hayır" şarkısını söyleyenlerin anlamayacağına işaret eden Yıldırım, Kandil'in, PKK'nın, HDP'nin, Feto'nun, DEAŞ'ın kol kola verip "Hayır" için çalıştığını belirtti.

Milletin "Evet" ile 16 Nisan'da sandıkları dolduracağını ifade eden Yıldırım, bombalamaktan, yıkmaktan, öldürmekten başka bir şey bilmeyen, iş yapmayan bu şebekelerden Türkiye'ye hayır gelmeyeceğini anlattı.

Her gün yeni bir skandala imza atan Avrupa ülkelerinin de "Hayır" dediğini kaydeden Yıldırım, Avrupa değerlerini ayaklar altına alan Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin iyiliği için bir şey düşünmeyeceğini kaydetti.

Yıldırım, "Onca seçim, referandum geçirdik, bu Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Türkçe gazete basıp 'Hayır' reklamı yaptıklarını görmedim. Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'dan çıkacak 'Evet' ile Türkiye şaha kalkacak. Bir daha tut tutabilirsen. Yaşlanan nüfusu durgun ekonomisiyle, sosyal sorunlarıyla boğuşan Avrupa biliyor ki Türkiye, geleceğin parlayan yıldızı olacak, daha da büyüyecek, güçlenecek, bölgesinde istikrarın, güvenin, teminatı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Hepimiz bu toprakların evladıyız, aynı medeniyetin çocuklarıyız, Kürtlüğünüzle iftihar edin" diyen Yıldırım, ay yıldızlı bayrakla, Türkiye Cumhuriyeti ile de iftihar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıldırım, herkesin bu ülkede eşit, aynı vatandaşlık hakkına sahip olduğunu, ikinci sınıf vatandaşın bulunmadığını belirtti.

İhmallerin, yanlış politikaların geçmişte olabildiğini ama AK Parti'nin bu ayrımcılığa, farklı uygulamalara son verdiğini vurgulayan Yıldırım, yılların yanlışlığını düzeltmek için 15 yıldır canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Ağrı'yı cazibe merkezi haline getirdiklerini, 23 il arasına soktuklarını anlatan Yıldırım, Ağrı'ya yatırım yapanlara destek verileceğini, Ağrı'da yeni fabrikalar açılacağını, insanların iş ve aş sahibi olacağını aktardı.

- "Gençlere iş bulalım"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında, milletin gayreti ve desteğiyle Türkiye'nin birliği, dirliği ve geleceği için "Evet" diyeceklerini belirtti.

Halk oylamasının ardından Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesi yazacağını, lider bir Türkiye'yi hep beraber oluşturacaklarını vurgulayan Tüfenkci, "İstiyoruz ki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin işi, aşı büyüsün, gençlere iş bulalım. Birileri eski Türkiye'nin devamından yana ama biz eski sistemden rahatsızız. Biz istiyoruz ki dünyayla daha fazla rekabet edelim, daha fazla hızlanalım. Onun için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 16 Nisan'da milletin, 15 Temmuz'da ortaya koyduğu şanlı direnişin ikinci halkasını ortaya koyacağını belirtti.

Doğrudan demokrasi için sandık başına gidileceğini anlatan Aktay, "Aslında yapacağımız değişikliğin en basit ifadesi dolaylı demokrasi değil doğrudan demokrasi. Halk, sandığın başına gittiğinde kendisini yönetecek hükümeti bir defada seçecek. Onu ertelemeyecek, bazı partilerin veya vesayet odaklarının pazarlıklarına bırakmayacak." ifadelerini kullandı.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

Dörtyol Meydanı'na dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanda, AK Parti Ağrı İl Teşkilatı tarafından hazırlanan "Birlik, dirlik için çocuklarımız, geleceğimiz için, güçlü ekonomi, büyük Türkiye için kararımız evet" yazılı pankart yer aldı. Mitinge gelen bazı vatandaşlar "Ağrıspor güçlü devlet için evet diyor." yazılı pankart açtı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Yorumlar