AK Partili vekil ile sendika başkanı arasında tartışma

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen konserde, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya’nın konuşmasına müdahale etmesiyle gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili vekil ile sendika başkanı arasında tartışma

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen konserde, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya’nın konuşmasına müdahale etmesiyle gerginlik yaşandı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Basın Gecesi'nde, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile Basın-İş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya arasında gerginlik yaşandı. Akkaya kürsüden indikten sonra üzerine yürüyen AK Partili vekil, uzun süre sakinleşmedi. Salonda bulunanlar AK Partili Sait aleyhinde, 'Dışar, dışarı' şeklinde tempo tuttu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz salonu terk etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede yaptığı konuşma sırasında, Türkiye'deki basın özgürlüğü ve gazetecilik konularında iktidarı eleştirmesine sinirlenen AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, protokoldeki yerinden "Burada siyaset yapamazsın. İnsanlar eğlenmeye geldi." diye bağırarak tepki gösterdi. Sait'in sözleri salonu bir anda karıştırdı. Geceye katılan gazeteciler ve konuklar, Milletvekili Sait'e tepki gösterdi. Sait, ıslık, alkış ve yuhalamalarla protesto edilirken, Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, "Biz bunlara çok alışkınız. İşine gelen dinler, işine gelmeyen gider. Penguen belgeseli izlemek işine daha çok geliyor. Gazeteciler doğrudan, haktan yana olan hayırlı insanlardır." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Sait ise protestolara aldırış etmeden tepkisini sürdürdü. Son derece sinirli olduğu görülen Sait, salondakilere de dönerek tepki gösterdi. Salondakiler 'dışarı, dışarı' diye sloganlar atarak Sait'i protesto etti. Yuhalamalara aldırış etmeyen Sait, Sendika Başkanı Akkaya'yı suçladı. Akkaya'nın konuşmasını bitirip yerine oturduğu sırada ortalık biranda karıştı. Sait ve yanındakiler de ayağa kalkınca izleyiciler protokol sıralarına akın etti. Bu sırada araya CHP Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır girerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Geceye katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise salondan koşar adımlarla ayrıldı.

Tepkilere rağmen salonu terk etmeyen Sait, berberinde eşi ile birlikte konseri izlemeyi sürdürdü.

CİHAN

Yorumlar