AK Partili Ünal'dan Akşener'e 'sorumsuzluk' suçlaması

AK Parti Sözcüsü Ünal, Meral Akşener'in iki ilde silahlı kamplar kurulduğu yönündeki iddialarını 12 Eylül darbesi öncesindeki söylentilere benzeterek, sorumsuz bir dil kullandığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Ünal'dan Akşener'e 'sorumsuzluk' suçlaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iki ilde siviller tarafından silahlı kamplar kurulduğunu ileri sürmesiyle ilgili sorulara cevap verdi. Mahir Ünal, Akşener'in iddialarını 12 Eylül darbesi öncesinde ortaya atılan iddialara benzetti. O zaman da bazı politikacıların birçok ilde silahlı kamp kurulduğunu ileri sürdüğünü, bu yolla darbeye zemin hazırlandığını belirten Ünal, kullanılan dilin sorumsuzluk olduğunu söyledi.

Ünal, CNNTürk televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğu" şeklindeki iddialarına yönelik soru üzerine Ünal, "Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Türkiye'de, az önce sözünü ettiğim, toplumsal fay hatlarını tetiklemek için böyle bir dil kullanılmıştır." ifadelerini kullandı. 12 Eylül öncesi dönemde de "Falanca yerde komando eğitimi alınıyormuş" gibi iddiaların ortaya atıldığını anımsatan Ünal, "Bu sorumsuz bir dildir. Bu en basitiyle abesle iştigaldir. Bu en kötüsüyle de iç savaş çığırtkanlığıdır. Böyle bir şey olamaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümetiyle emniyet güçleriyle askerleriyle her şeyiyle yerli yerinde ve bu ülkenin güvenliğini sağlamak, bu ülkede anayasanın amir hükümlerini yerine getirmek için 24 saat görev yapıyor. Nasıl olur da siz kalkıp, 'Efendim falanca yerde kamp kurmuşlar', böyle bir şey olamaz. Böyle bir şeyi konuşmak her şeyden önce sorumsuzluktur." diye konuştu.

Ünal, Akşener'in bu iddialarının ihbar olarak alınıp, söz konusu illerde bir araştırma yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya karşılık da, böyle bir şeyin olmadığını ve olmayacağını zaten gerekli birimlerin açıklayacağını vurguladı.

Yorumlar