AK Parti'den Şevki Yılmaz'a reddiye

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hanedanını sürgün edenlerle ilgili ifadelerini reddettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Şevki Yılmaz'a reddiye

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Atatürk hakkındaki kışkırtıcı açıklamalarına net bir şekilde karşı çıktıklarını belirterek, bu tür beyanları reddettiklerini açıkladı.

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın bir Osmanlı düğününde Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik kışkırtıcı sözlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Adana'da kameralar karşısına geçen Çelik, partisinin bu tür beyanlara karşı net bir duruş sergilediğini vurguladı.

Yılmaz'ın, 2. Abdulhamit'in torununun düğününde "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" şeklindeki sözlerine değinen Çelik, "Toplumumuzun temel değerleriyle ilgili kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerle toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemeye yönelik olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız." dedi.

AK Parti'nin, dini değerler ve geleneklerle ilgili kışkırtıcı beyanlara kesinlikle karşı olduğunu ve bu konuda mücadele etmek için yüksek bir iradeye sahip olduğunu belirtti.

Çelik'in açıklamaları, toplumsal barış ve birlikteliğin önemine dikkat çekiyor. AK Parti'nin, toplumu bölmeye ve kutuplaştırmaya yönelik her türlü söyleme karşı olduğunu ve bu tür davranışların Türkiye'nin temel değerlerine zarar verdiğini bir kez daha altını çiziyor.

Yorumlar