AK Parti'nin Ağrı mitingi-2

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2) - "Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var" - "Sadece Almanya'da değil, İsviçre'de de gösteri yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi, başına da silah dayamışlar, 'Erdoğan'ı öldürün' yazıyor. Bu kadar alçaklık, bu kadar adilik olur mu?" - "Gece gündüz demeden memleketin her köşesinde, Ağrı'nın, Kars'ın köylerinde, Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır'da, her yerde, nereye saklanırlarsa saklansınlar, emperyalizmin maşası olan bu terör örgütlerini tek tek tespit ederek gereğini yapıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Ağrı mitingi-2

AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik halk oylamasına ilişkin partisince Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, 15 Temmuz akşamı PKK'nın Kandil'den "Aman bu gece darbe olacak, sakın askerlere saldırmayın, atışı durdurun, silahı durdurun." şeklinde talimat verdiğini belirtti.

Yıldırım, 16 Temmuz sabahı milletin darbecileri yerle bir etmesinin ardından bu sefer telsizle "Darbe başarısız, askere saldırı serbest" emrinin geldiğini ifade ederek, "İşte bu alçaklar birlikte çalışıyorlar, birlikte hareket ediyorlar. Maazallah bu darbe başarılı olsaydı, bunlar kendilerini besleyen o dışarıdaki güçlerin talimatlarıyla iş başına gelecek ve milleti perişan edeceklerdi. Tarihe bakın. Bugüne kadar terör örgütlerini, isyancıları kullandılar, sonra da paçavra gibi kaldırıp attılar. 15 Temmuz Türkiye için bir dönüm noktasıdır Ağrı. 15 Temmuz sonrasında bu terör örgütlerinin ardında kimlerin olduğunu ayna gibi gördük." diye konuştu.

Almanya'nın, Türkiye'deki her terör örgütüne kendi ülkesinde sınırsız özgürlük tanıdığını, PKK'nın serbestçe faaliyet gösterdiğini, mitingler düzenlediğini anlatan Yıldırım, orada bölücü başının resimlerinin taşındığını ama Türk bakanların propaganda yapmasının engellendiğini söyledi.

- "Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı var"

DHKP-C'nin, FETÖ'nün, Türkiye düşmanı tüm terör örgütlerinin aynı şekilde oralarda boy gösterdiğine dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Almanya'da değil, İsviçre'de de gösteri yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi, başına da silah dayamışlar, 'Erdoğan'ı öldürün.' yazıyor. Bu kadar alçaklık, bu kadar adilik olur mu? Bu Avrupa FETÖ'yü, PKK'yı sevdiği için mi bunları yapıyor? Hayır. Bunları kullanıyor. Bunları Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin geleceğine, kardeşliğine karşı kullanıyorlar. Şimdi bu oyunları tek tek bozarak gidiyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var."

Milletin, "hizmet etsin, yollar, yeşil alan yapsın, çöpleri toplasın, vatandaşların dertleriyle dertlensin" diye belediye başkanı seçtiğini dile getiren Yıldırım, ancak seçilen bazı kişilerin, çukur kazdığını, paraları dağa gönderdiğini, dağdaki teröristlere destek verdiğini anlattı.

Bu kişilerin şimdi hesap verdiğini belirten Yıldırım, "Öyle yağma yok. Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri alıp dağa göndereceksin. Yetmedi gençleri de göndereceksin, zorla dağa çıkaracaksın. Allah'a şükür o günler geride kaldı hanımefendiler. Artık çocuklarınızı bu alçaklar elinizden alamayacaklar. O çocuklarımız, Türkiye'nin aydınlık yarınları için daha iyi eğitim alacak, daha güzel bir dünya için büyüyecekler. Çukur siyaseti yapanlar cevabını aldılar. Ben burada, Ağrılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çukur siyasetine prim vermediniz, bunlara hiç yüz vermediniz. Sağolun, varolun." değerlendirmesinde bulundu.

-"Terör örgütlerini tek tek tespit ederek gereğini yapıyoruz"

En başından beri Kürt vatandaşlar ile terör örgütünü birbirinden ayırdıklarını vurgulayan Yıldırım, teröristlerin Kürt vatandaşları için zerrece dertlenmediğini söyledi.

Kürt vatandaşların haklarını teslim ettiklerini ve terörle de kararlı şekilde mücadeleyi sürdürdüklerini bildiren Yıldırım, "Şu anda, gece gündüz demeden memleketin her köşesinde, Ağrı'nın, Kars'ın köylerinde, Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır'da her yerde, nereye saklanırlarsa saklansınlar, emperyalizmin maşası olan bu terör örgütlerini tek tek tespit ederek gereğini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına kimlerin karşı çıktığını vatandaşın çok iyi gördüğünü belirtti.

Anayasa değişikliğine PKK ve Pensilvanya'nın karşı çıktığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Tüm güçleriyle 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Bir de onların buradaki maşaları var. HDP de aynı. Milliyetçi maskesi takmış, Pensilvanya'nın oyuncağı olan bir grup var, onlar da karşı çıkıyor. Başka kim karşı çıkıyor? Avrupa ülkeleri karşı çıkıyor. Niye karşı çıkıyorlar, niye? Çünkü bunlar birlikte çalışıyorlar. Türkiye'nin başını dara çıkarmak, Türkiye'nin terörle enerjisini kaybetmesi, zaman kaybetmesi için birlikte çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar 16 Nisan'da güneş Ağrı'dan doğacak. Türkiye üzerindeki bu planları bozulacak. Onlarca yıldır Türkiye'ye bedel ödettiler. Kürtler, Türkler, Zazalar, Araplar, Alevisi, Sünnisi rahatlayacak, memleket huzur ve güven bulacak. Ay yıldızlı bayrağın, canım bayrağın altında hepimiz kardeşçe yaşayacağız."

(Sürecek)

Yorumlar