AK Parti'den çevreci kampanya

- AK Parti, "kararimizevet.com" adlı web sitesi ile vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgilere ulaşma imkanı sunarken, teşkilat üyeleri için de halk oylaması kampanyası için iletişim startejilerini belirledi - Teşkilat üyelerine, çevreye zarar verebilecek plastik, naylon gibi malzemeler yerine kağıt, bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanılmaları, görüntü ve gürültü kirliliği yapmamaları, özellikle okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalmamaları, anons yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu - Ofis çalışanlarının ise tolumun her kesimine samimi, sıcak, güler yüzlü davranmaları, terör gruplarının yaratacağı kaos ortamlarında da pozitif, dik bir duruş sergilemeleri, birlik, beraberlik mesajları vermeleri istendi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Yürekten inanıyoruz ki halkımız Türkiye'nin değişimine, dönüşümüne, reformlarına ve çok daha güçlü bir ülke haline gelmesine destek olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den çevreci kampanya

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - AK Parti, "kararimizevet.com" adli web sitesinde vatandaşa Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgiler sunarken, teşkilat üyelerine de çevreye zarar verecek maddeleri kullanmamaları, görüntü ve gürültü kirliliğinden kaçınmaları yönünde uyarılarda bulundu.

AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "kararimizevet.com" adlı web sitesi hazırladıklarını, sitede, "İletişim stratejisi", "Kurum kimliği", "Miting duyuruları", "Müzikler", "Basılı işler" ve "Dijital kurumsal kimlik" başlıklar altında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, bilgilere, görsellere, sloganlara yer verdiklerini söyledi.

Halk oylaması kılavuzunun yer aldığı sitenin hem vatandaşlar hem de teşkilata yönelik olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Her isteyen siteye girip, AK Parti'nin zengin çalışmalarını görebilir. İletişim çok önemli. İçerik kadar üslup da son derece önemli. Vatandaşımızla en güzel üslupla çalışmalarımızı sürdürebilmek açısından önemli gördüğümüz ilkelerimizi de sitede paylaştık. Vatandaşımızı rahatsız etmeden, çevreci bir anlayış içerisinde, gürültü kirliliği veya diğer kirliliklere yol açmadan olabilecek en uygun üslup içinde bu çalışmanın yürütülmesi konusunda gerekli yönlendirmeleri yaptık." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sitede 3 Türkçe, bir de bölgesel farklılıkları göz önünde bulundurmak amacıyla Kürtçe şarkı bulunduğunu belirtti.

Huzur içinde güzel bir atmosferde halk oylaması sürecinin yaşanması temennisinde bulunun Yılmaz, "Halkımızın sağlıklı bir bilgiyle en güzel şekilde tercihini yapacağına yürekten inanıyorum. Bize düşen halkı bilgilendirmek, halkın özgür iradesiyle yapacağı tercihe de saygı duymak. Yürekten inanıyoruz ki halkımız Türkiye'nin değişimine, dönüşümüne, reformlarına ve çok daha güçlü bir ülke haline gelmesine destek olacaktır." dedi.

- Teşkilat üyelerine önemli uyarılar

Sitede, sağlıklı bir halk oylaması kampanyasının gerçekleştirilmesi için iletişim stratejileri kapsamında teşkilat üyelerine yönelik de çeşitli uyarılarda bulunuldu. Anayasa değişikliklerinin getirdiği faydaların mümkün olduğunca daha fazla seçmene anlatılması amacıyla hazırlanan iletişim stratejilerinde, kampanya süresince kullanılacak slogan ve metinlerde bütünlülük esasının dikkate alınması, bütün dokümanların, renk, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu olmaları istendi.

Çevreye duyarlı bir halk oylaması kampanyası yürütüleceği vurgulanarak, "Çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanılmalı. Görüntü ve gürültü kirliliği yapılmamalı. Özellikle okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmamasına özen gösterilmeli." denildi.

Halk oylaması kampanyası süresince aynı kişilerin görev almasının, gelen ziyaretçilerin en güzel şekilde ağırlanmasının ve gelen seçmen profilinin doğru saptanmasının, koordinasyonun bütünlüğü açısından önem arz ettiği vurgulandı.

"Evet" ofislerinin merkezi noktalarda kurulması, büroların kullanımının mümkün olduğu kadar işlevsel hale getirilmesi, seçmenlerin merak ettikleri sorulara en kısa zamanda cevap verilmesi ve halk oylamasından beklentilerin kaydedilmesi istendi.

Seçmenin sorabileceği sorulara karşı ofis çalışanlarının önceden hazırlık yapmaları, kampanyayı doğru yansıtan söylemlerle soruları yanıtlamaları, kendi düşüncelerini seçmene aktarmamaları, kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri, yetkili olduklarının anlaşılması açısından kampanyanın rozetini ve yaka kimlik kartlarını kullanmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Sivil toplum örgütleri ile kurulacak ilişkinin önemli olduğu da vurgulanarak, doğru ve inanılır bir kampanyanın yürütülmesinde bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının mutlaka desteğinin alınması, fikirlerin bu örgütlere en doğru şekilde aktarılması gerektiği bildirildi.

Kampanya süresi boyunca üzerinde durulacak en önemli konulardan birinin de sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranışlar olduğu belirtilerek, görevliler, asla hem seçmenle hem de diğer partililerle tartışmaya girmemeleri ve toplumun her kesimiyle ayrım yapmaksızın diyalog kurmaları konsunda uyarıldı.

Anayasa Değişikliği Halk Oylaması Kampanyası sürecinin, ülkenin birliğine kasteden şer odaklarının ve terör gruplarının kaos ortamı oluşturmak için fırsat bekledikleri bir ortam olduğu da dikkati çekilerek, bu tür olayların yaşanması durumunda "Evet" ofisleri ve halk oylaması görevlilerinin pozitif duruşlarını korumaları, birlik ve beraberlik mesajları vermeli, dik bir duruş sergilemeleri istendi.

16 Nisan halk oylamasında istenilen sonuca ulaşılmasında çalışanların gayretlerine vurgu yapılarak, bu gayretlerin belli bir disiplin ve ahenk içinde yürütülmesi gerektiği kaydedildi.

Yorumlar